in

Elköszönt a nyár

120905skola

120905skolaVasárnap elköszönt a nyár, de előtte zsibongó, évnyitóra összegyűlt gyermekek közt lépdelt. Délután még arcon simította a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthon évnyitóján megjelenteket, majd csendben átadta helyét az ősznek. Az ünneplőbe öltözött diáksereg közösen zengte a magyar és szlovák himnuszt Gál Dolli zongora és Sindel Csilla fuvolakísérete mellett, majd  Jónás Kinga, Valach Nikol és Iványi Máté verse  újraidézte a nyár minden illatát, örömét, gyarapodását és  felfokozott hangulatát. A perzselő hangulatot átélhette

Babák Mihály polgármester, az Országos Szlovák Önkormányzat oktatási referense Matejdesz Mária, Mótyán Tibor elnök, Darvas Sándor iskolarendőr, Dernovics László és Gombár Györgyné képviselők, Frankó Pálné kuratóriumi elnök, valamint a szülők választmányának elnöke Kincsesi Béla és az elnökhelyettesek Bohák János és Deák Márta, valamint a szlovák anyanyelvű vendégtanárok Alena Červeňánska, Eva Labišáková, Dana Lukáčiková is.

A hosszú nagy vakáció már csak emlék, helyébe lépett a gyümölcsillatú szeptember. Medvegy Pálné, az iskola igazgatója megkülönböztetett szeretettel köszöntötte a színpadon helyet foglaló 60 elsőst, akik először élhették át a tanévnyitó izgalmát,  valamint az iskola évnyitóin utoljára résztvevő 39 nyolcadikost, a tantestület tagjait, valamint a tanévkezdéshez beszerzéssel is hozzájáruló szülőket. Földesi Zoltán oktatási és kulturális tanácsnok levélben kívánt az évnyitó résztvevőinek eredményes munkát a 2012/2013-as tanévhez, Kincsesi Dóri ötödikes tanuló szőke, fonott fürtjeinek 6 órányi fodrászkodásával tisztelte meg az ünnepélyt. Az elsősök kezdeti bizonytalanságát jól kifejezték az általuk elhangzott kérdések. Valach Viktória, Sebjan Farkas Bianka és Medvegy Mihály nebulók tudni kívánták, hogy az udvaron van-e medence és az iskolában fára mászni lehet-e? Majd Fehérvári Nagy Bianka, Kasuba Lili, Bencze Lili, Sinka Dominik nyárbúcsúztató dala szólt Fonád Zoltán gitárkísérete mellett. Az új kollégák között Piros Renáta gyesről visszatért tanító nénit és Szklenár Tamás informatika tanárt üdvözölhetjük ebben a tanévben.  Babák Mihály polgármester szlovák nyelven kívánt szerencsés új évet Szarvas város képviselő-testülete és Dankó Béla országgyűlési képviselő nevében. A napsütötte szünetben nem csak barangolásra jutott idő, de szaktáborok résztvevőiként a tanulók eljutottak  a Magas Tátrába, az Alacsony Tátrába, nyári napközi tábor folyt július végéig az iskolában és ezen a nyáron először egy hetes népzenei tábor is indult. Ami a következő nyáriszünetig jelentkező feladatokat illeti, az az új NAT szerinti pedagógiai program átdolgozása, az angol COMENIUS projekt folytatása Lengyelországban, valamint kiemelt feladatként a testi lelki egészség témakörének felölelése, hiszen a test a lélek hordozója. Az igazgatónő az anyák lelket erősítő, vigasztaló szerepén túl kiemelte a példamutató édesapákat is, akik kiveszik részüket a gyermeknevelés folyamatából és hiszi, hogy ahol létezik a gyermek feletti egészséges ellenőrzés, ott nem létezhet sikertelenség. A csapatmunkából nem hiányozhat a pedagógus lüktetése, tüze, együttmunkálkodása sem. A 110 óvodásnak és 378 tanulónak sok-sok piros pontot, jó érdemjegyeket és örömteli kacagást az új tanévben, miközben a csapatmunka közös tüzéhez mindenki hozzáadja a maga lángját.

– Maya –

Vélemény, hozzászólás?

120904dujatado

A Vízi Színház legjobbjai

120906karate

Karatézzunk együtt csütörtökön