Connect with us

Blog

Mindenki egyért, egy mindenkiért

Lottózsonglőrök - kép a filmből

Mi történik akkor, ha valaki tudtán kívül nagyon jót tehet velünk, de mégsem olyan könnyű ezt kivitelezni? Mi van, ha ott a hatóság, a börtön veszélye, mert egy kis svindli is van a dologban? Hát össze kell fogni, még akkor is, ha egy falunyi emberről van szó.

Mert ha ez ilyen könnyű lenne! Mert mindig van legalább egy ember, aki képtelen a saját érdekeit háttérbe szorítani a közösség érdekeiért. De mi van akkor, ha a szerencse, vagy – nevezzük nevén – Isten is besegít? Akkor megütöttük a főnyereményt! ☺

Nos, éppen erről szól a mai ajánlóban szereplő film is. Adott egy kis Isten háta mögötti ír falu, ahol az idős Ned megnyeri a lottó ötöst, de váratlanul magához szólítja őt a Teremtő. A barátai meglátják a lehetőséget a boldogabb és kicsit könnyebb életre és – mivel Ned is ezt akarná – eljátsszák, hogy Ned él és virul. És minden jóra is fordulna, ha nem lenne egy vén gonosz boszorkány, aki nem akar a jó szándékú csalásban részt venni. És elindulnak a bonyodalmak.

A Lottózsonglőrök című film igazi példája annak, hogy összefogással bármit el lehet érni, és ha egy helyi kisközösség összefog, akkor nincsenek akadályok, még Isten is mellénk áll. Hát mi többet is kívánhatna még egy kulturális kreatív?

Nóra

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Angyali üdvözlet

Blog

Miss Diva-t

Blog

Divat és stílus

Blog

A karácsony igazi íze

Blog

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect