in , ,

Magyar Termék Nagydíjas lett a szentandrási Hungaro-Food termékcsaládja

Gyekiczki János (jobbról)

Szeptember elején nevezték meg a 17. Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjazottjait. 1998-as indítása óta közel 3000 nemzetközi színvonalú termék, szolgáltatás hirdeti a munkaalapú kreatív gazdaság innovatív készségét, eredetiségét, melyben a minőség és esztétikum egyesül lokális értéktartalommal, áll a pályázat honlapján.

Az idén 66 cég 66 terméke érdemelte ki és használhatja egy évig díjmentesen a tanúsító védjegyet termékein. Az év lejárta után utóellenőrzésektől teszik függővé a védjegy használatát.

A 66-ok között között szerepel a szentandrási telephelyű Hungaro-Food 2009 Kft. A Gyekiczki János vezette cég félszáraz- és szárazkolbász termékcsaládjával állt a komoly szakmai zsűri elé, ami több fordulóban vizsgálta a kiírási feltételek teljesítését, “a hazai és nemzetközi piacokon való versenyképességet, az áruk, szolgáltatások megfelelőségét, az energiatakarékosságot, környezetbarát megoldások alkalmazását a termékben, a gyártás vagy a szolgáltatás igénybevétele során a fogyasztónak kínált előnyöket, a fogyasztóvédelmi törvény előírásainak teljesítését és nem utolsó sorban a szakértők állásfoglalását”.

A szigorú szempontoknak való megfelelés után a Hungaro-Food 2009 ügyvezetője az Országház üléstermében vehette át a díjhoz járó magyar és angol nyelvű díszoklevelet és az egyedi hollóházi iparművészeti trófeát, így válik a Magyar Termék Nagydíj kitüntető cím és tanúsító védjegy használata „tanúsított minőség európai útlevelévé”.

A Hungaro-Foodon kívül még két Békés megyei érintettségű cég kapta meg az elismerést, mindkettő élelmiszeripari termékéért.

Fotó: Balázs Károly / termeknagydij.hu

Vélemény, hozzászólás?

Csabacsűd eldőlt, Szentandrás kétesélyes

Új lendületet adnának Szarvasnak: bemutatkozott a nagycsaládosok csapata is