Connect with us

Békésszentandrás

Magyar Termék Nagydíjas lett a szentandrási Hungaro-Food termékcsaládja

Gyekiczki János (jobbról)

Szeptember elején nevezték meg a 17. Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjazottjait. 1998-as indítása óta közel 3000 nemzetközi színvonalú termék, szolgáltatás hirdeti a munkaalapú kreatív gazdaság innovatív készségét, eredetiségét, melyben a minőség és esztétikum egyesül lokális értéktartalommal, áll a pályázat honlapján.

Az idén 66 cég 66 terméke érdemelte ki és használhatja egy évig díjmentesen a tanúsító védjegyet termékein. Az év lejárta után utóellenőrzésektől teszik függővé a védjegy használatát.

A 66-ok között között szerepel a szentandrási telephelyű Hungaro-Food 2009 Kft. A Gyekiczki János vezette cég félszáraz- és szárazkolbász termékcsaládjával állt a komoly szakmai zsűri elé, ami több fordulóban vizsgálta a kiírási feltételek teljesítését, “a hazai és nemzetközi piacokon való versenyképességet, az áruk, szolgáltatások megfelelőségét, az energiatakarékosságot, környezetbarát megoldások alkalmazását a termékben, a gyártás vagy a szolgáltatás igénybevétele során a fogyasztónak kínált előnyöket, a fogyasztóvédelmi törvény előírásainak teljesítését és nem utolsó sorban a szakértők állásfoglalását”.

A szigorú szempontoknak való megfelelés után a Hungaro-Food 2009 ügyvezetője az Országház üléstermében vehette át a díjhoz járó magyar és angol nyelvű díszoklevelet és az egyedi hollóházi iparművészeti trófeát, így válik a Magyar Termék Nagydíj kitüntető cím és tanúsító védjegy használata „tanúsított minőség európai útlevelévé”.

A Hungaro-Foodon kívül még két Békés megyei érintettségű cég kapta meg az elismerést, mindkettő élelmiszeripari termékéért.

Fotó: Balázs Károly / termeknagydij.hu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Örömhír és gyertyafény

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szajkó és Fokos együtt a színpadon

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szezonzáró pergetőverseny Szentandráson

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körösön úszó adventi koszorút kapott Szentandrás

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect