Connect with us

Hírek

Francia sanzonok és lírai dalok szólaltak meg Szíj Melinda előadásában

Szíj Melinda és Neumark Zoltán

Francia sanzonokkal kezdett Szíj Melinda szombaton a Cervinus Teátrum színpadán, amire mintegy hatvan rajongója váltott jegyet. A Mega­sztár ötödik szériájának döntőse Edith Piaf dalokból állította össze e kora délutáni műsorának gerincét. Edith Piaffal 2012-ben került közelebbi kapcsolatba, amikor az a nagy megtiszteltetés érte, hogy a Győri Balett Rózsaszínház darabjában a francia sanzonok királynőjétől énekelhetett dalokat. A francia dalok közé bekerültek saját és más, elsősorban magyar lírai szerzemények is.

A művésznő két szám között leült az asztalhoz, hogy egy pár korty tea mellett ő, vagy szerzőtársa és kísérője, Neumark Zoltán magyarázatot fűzzön az éppen soronkövetkező dalhoz.

– Neumark Zoltán kifejezetten nekem írt egy dalt, és volt olyan szerencsém, hogy próbálkoztam szövegírással ehhez és sikerült. Egy saját, egyéni élményből merítve fogalmaztam meg, amiből egy mély mondanivalójú lírai dal kerekedett ki ebből a kettős alkotói munkából, amit volt olyan szerencsém a Duna Televízió kívánságkosár című műsorában is bemutatni – ajánlotta Indulat és láz című Neumark Zoltánnal közös szerzeményét Szíj Melinda.

A hálás közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta egy-egy dalát, de viszonylag gyorsan kilépett a nézőtér sötétjéből az első rajongó kezében egy csokorral.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Hihetetlen, de feltámadt a Hihető

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect