Connect with us

Hírek

Prológ: Szobor birtokbavétellel kezdődött a nyári színházi szezon

Ma este Móricz – Kocsák – Miklós Légy jó mindhalálig című darabjával kezdődik a nyári színházi szezon. A Seregi Zoltán rendezésében színpadra állított darabban a szarvasi Kozák Ádám játszotta volna az egyik főszerepet, de sajnos a hangját megtréfálták a tinédzserkorral járó változások, de azért ő is a színpadon lesz. Az előadás fél kilenckor kezdődik.

Az előadást kora délután megelőzte annak a két szobornak a birtokbavétele, amit tegnap előtt állítottak fel a főbejárat két oldalán.

“Minden évben készülünk valami kis meglepetésre”, mondta Babák Mihály az átadón, vagy birtokbavevőn, vagy min.

– Ez a két szobor olyan szép, mint a mi kis városunk, ami gyöngyszeme Magyarországnak, és én úgy gondolom, hogy a szarvasi Vízi Színház királyszínpada pedig gyöngyszeme a magyar színházi kultúrának – jelentette ki polgármesterünk, aki egyúttal tisztázta a szobrok feladatát: köszöntsék a vendégeket.

A szobrok tényleg szépek, illenek a bejárathoz, illenek a hely hangulatához. Vidámságot, jókedvet sugároznak.

– Egy jókedvű, karneváli hangulatot bemutató ábrázoló szoborpár. Anyaga bronz. Életnagyságú szobrok. Egy ilyen patinajáték az ami egy picit a szokottnál, átlagosnál más. A formálásnál arra már figyeltem, hogy a színek, hogy jelennek meg majd a szobron, ami megtartja majd a hatását az idő, az öregedés által is. Ezek mindig egy ilyen két színben játszó történelmi hangulatú szobrok maradnak – mondta a szoborpárról az alkotó, Párkányi Raab Péter.

Ha valakinek ismerős lenne a pár, a szobroknak egy korábbi munkája szolgált előzményül, árulta el a szobrászművész. Azok mintájára készítette el ezt a férfi és női alakot azokkal az eltérésekkel, amik az első pár elkészítése után még “benne maradtak”.

A párnak nincs neve, így lehet, hogy egy névadó buli szervezését is el lehet kezdeni.

Az est még tartogat meglepetéseket, jelezte polgármesterünk. Miután a szobor témakör délután kiesett, így ha rákérdezhetnék, akkor kizárásos alapon szökőkút lenne a tippem.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

A Jobbik szerint az Európai Unió és Szovjetunió közül választunk vasárnap

Hírek

Csodaösvényen kalandozhatnak az Arborétum látogatói

Hírek

Élménypedagógia – mit ad a gyerekeknek a „szabad-ég” óvoda?

Hírek

Ittas járművezetővel szemben intézkedtek Szarvason

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Connect