in

Bringára, Szarvas!

Kerékpártároló kerékpártároló után létesül Szarvason EU-s pénzből. A Szakorvosi Kft. után a városi tulajdonú Szarvasi Gyermekélelmezési Kft. is pályázott és nyert fedett tároló létesítésére. Vérszemet kapott a Kft. vezetése, és Babák Mihályné egyből be is jelentette, hogy pályázni fognak a Kerékpárosbarát Munkahely 2009 címre. Ezt annyira komolyan veszi, hogy ma ő is kerékpárral érkezett, és a kerékpártároló telítettségét elnézve nem volt egyedül, a Kht. 27 alkalmazottja majd mindegyike hasonlóképp járt el. Mint elmondta, ha csak néhány dolgozóját sikerül az autóból kiszállítva kerékpárra ültetni, már tettek a környezetük védelméért.

A KEOP-os program keretében a 7 milliós beruházás csak 10% sajáterőt igényelt, és a kivitelezés minden műveletét szarvasi vállalkozások kapták. A legnagyobb részt, a kivitelezési munkákat a szintén a város tulajdonában levő KOMÉP Kft. nyerte és végezte el.

Babákné elmondta, hogy a korábban említetteken kívül Szarvason több környezetbarát beruházás valósult meg a közelmúltban, gondoljunk csak arra, hogy a városban és környékén 18441 méternyi kerékpárút létesült. Az NFÜ honlapjára kattintva megtekinthetjük, hogy mely szarvasi cégek nyertek pénzt környezetvédelmi beruházásokra.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Melis Erik

Két karate VB arany Egerből

Szólt a szaxi Szabadkán