in

Bringára, Szarvas!

Kerékpártároló kerékpártároló után létesül Szarvason EU-s pénzből. A Szakorvosi Kft. után a városi tulajdonú Szarvasi Gyermekélelmezési Kft. is pályázott és nyert fedett tároló létesítésére. Vérszemet kapott a Kft. vezetése, és Babák Mihályné egyből be is jelentette, hogy pályázni fognak a Kerékpárosbarát Munkahely 2009 címre. Ezt annyira komolyan veszi, hogy ma ő is kerékpárral érkezett, és a kerékpártároló telítettségét elnézve nem volt egyedül, a Kht. 27 alkalmazottja majd mindegyike hasonlóképp járt el. Mint elmondta, ha csak néhány dolgozóját sikerül az autóból kiszállítva kerékpárra ültetni, már tettek a környezetük védelméért.

A KEOP-os program keretében a 7 milliós beruházás csak 10% sajáterőt igényelt, és a kivitelezés minden műveletét szarvasi vállalkozások kapták. A legnagyobb részt, a kivitelezési munkákat a szintén a város tulajdonában levő KOMÉP Kft. nyerte és végezte el.

Babákné elmondta, hogy a korábban említetteken kívül Szarvason több környezetbarát beruházás valósult meg a közelmúltban, gondoljunk csak arra, hogy a városban és környékén 18441 méternyi kerékpárút létesült. Az NFÜ honlapjára kattintva megtekinthetjük, hogy mely szarvasi cégek nyertek pénzt környezetvédelmi beruházásokra.

Vélemény, hozzászólás?

Melis Erik

Két karate VB arany Egerből

Szólt a szaxi Szabadkán