in

Hadinapló a Kárpátokból

Könyvbemutató Szarvason

Varga Ferenc Besztercei hegyitüzérek a Kárpátokban című könyvét mutatták be Szarvason a Tessedik Sámuel Múzeumban.

A kötetet Illésfalvi Péter, a Hadinapló Könyvek című könyvsorozat szerkesztője és Demeter László, a sorozatot megjelentető Tortoma kiadó vezetője mutatta be.
Varga Ferenc 1941 és 1944 között a Magyar Királyi Honvédség tartalékos zászlósaként teljesített szolgálatot egy olyan különleges tüzéralakulatnál, amelyet fegyverzete és felszerelése alkalmassá tett a hegyek között megvívandó harcokra.


{xtypo_quote}Az észak-erdélyi Beszterce városában és környékén töltött katonaidejének főbb állomásait és harctéri élményeit naplójába is lejegyezte, s az túlélve az elmúlt fél évszázadot, most került először a nagyközönség elé. A kötet lapjain egy eltűnt világ alakjai elevenednek meg.{/xtypo_quote}

Az első vagy második világháborús frontjegyzeteket, visszaemlékezéseket feldolgozó „Hadinapló könyvek" című sorozatával a Tortoma Könyvkiadó kettős célt tűzött maga elé: az előtanulmányokkal és lábjegyzetekkel ellátott kötetek egyfelől forráskiadványként szolgálnak a kutatók számára, másfelől érdekes kortörténeti dokumentumot és a háború „alulnézetből" történő megvilágítását jelenthetik a szélesebb olvasóközönségnek is.
 

Vélemény, hozzászólás?

Folytatódik az M44-es előkészítése

Egyetlen állandóság a változás