in

Hölgyeké az elsőbbség

Ismét folytatja széleskörű kampányát a méhnyakrák ellen a szarvasi önkormányzat.

A méhnyakrák, – a mellrák után- a második legnagyobb daganatos megbetegedés a nők körében. A méhnyakrák halálozási aránya 10-szer nagyobb Magyarországon, mint más európai országokban, pedig a méhnyakrák megelőzhető. Széleskörű kampányát folytatva, Szarvas város önkormányzata ebben az évben is segíti a 3 adagos védőoltáshoz való hozzájutást a kijelölt célcsoport részére. Az oltás új és hatékony módszer a méhnyakrák megelőzésére és kockázatának csökkentésére, mely megakadályozza az ezt okozó human papilloma vírus (HPV) rákkeltő típus által kiváltott fertőzés kialakulását. Természetesen az oltás után a rendszeres szűrést ugyanúgy folytatni kell.

A 7. osztályos gyermekek szüleinek a program első lépéseként február 11-én 17 órakor Szarvas város Polgármesteri Hivatalának földszinti nagytermében egy regisztrációval egybekötött szülői tájékoztató fórumot tartanak. A fórumon részt vesz Babák Mihály Szarvas város polgármestere, Lázár Zsolt, Szarvas város Önkormányzata Népjóléti Bizottság elnöke, Kozák Imréné, a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság elnöke, valamint Dr. Kovács Julianna, gyermekgyógyász, szakfelügyelő főorvos. Ebbe a célcsoportba tartozó gyermekeknél a regisztrációs lapot február 19-ig kell leadni, az első oltásokra pedig március 09-én és 10-én kerül sor.

A 15- 19 éves, állandó szarvasi lakhellyel rendelkező lányok oltásával kapcsolatban február 24-án 17 órakor rendeznek egy szülői fórumot, ahol szintén a már említett tájékoztatóhoz hasonlóan egy rövid ismertetést hallhatnak a szülők, majd az esetlegesen felmerülő kérdésekre is választ kaphatnak. Ennél a célcsoportnál a regisztrációs lapok leadási határideje, illetve a az első oltóanyag (21 000 Ft) befizetésének határideje március 19., az első oltások időpontjai pedig április 06. és 07

 

Vélemény, hozzászólás?

Autótolvajt fogott a Rendőrség

Késő bánat