in

Földesi Zoltán az MSZP jelöltje

Az OVB döntése szerint szeptember 19-én lesz az első, és október 3-án a második fordulója a Domokos László helyét betöltő időközi választásoknak az 5-ös számú választókörzetben, kezdte sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán, majd bemutatta vendégét, Mesterházy Attilát, a szocialisták országos elnökét, és Varga Zoltánt, a megyei elnökét és átadta neki szót.

Mesterházy Atilla elsőként Orbán Viktor arra a tegnapi kijelentésére reagált, miszerint az ország pénzügyi helyzete stabil. Az MSZP elnöke szeretné, ha a jövőben az ilyen elismerő kijelentések mellé odatenné, hogy köszönet az MSZP-s kormánynak, hogy végrehajtották, ill. a  magyar választópolgároknak, hogy elviselték. Örül, hogy az elmúlt 60 nap alatt nem találtak csontvázakat a szekrényben. Mesterházy Attila sérelmezi az erőpozícióból történő egészpályás letámadást. 60 napja indult be a gőzhenger, és azóta nincs konzultáció a pártok között. A FIDESZ által meghirdetett adópolitikát szegényellenesnek nevezte, majd megismételte Földesi Zoltán néhány hete tett kijelentését, hogy most jó képviselőnek lenni, mert nekik egészen kedvezően alakul az adózási rendjük, míg a 240 ezer forint alatti bruttó keresetűek csak rosszabbul járnak, mint korábban.

Sajnálja, hogy a demokratikus súlyok ellensúlyok szisztematikus felszámolásának az egyik eleme az, hogy az Állami Számvevőszék elnöki helyére pártpolitikus került. Eddig sikerült kivonni a politikát az ellenőrzésből, és Domokos László saját bevallása szerint sem tartotta be a szabályokat, mondta Mesterházy Attila. A jövőben az egyik FIDESZ-es fogja ellenőrizni a másik FIDESZ-est, ami előbb-utóbb pártérdekeket fog szolgálni.

Nehezményezte, hogy az elmúlt hatvan napban meggondolatlan politikával többször rontott az ország gazdasági megítélésén. Az MSZP-s kormány utolsó napján 266, míg manapság 280-290 forint környékén mozog az euró. Ennek a politikának következményeként a frankhitelesek törlesztőrészlete is jelentősen megemelkedett, így sokan közülük nehéz helyzetbe kerültek.

A bankadót támogatja az MSZP, de egyedüli aggálya, hogy nem járták körül azt a törvényalkotók, hogy hogy lehet elkerülni azt, hogy ezt továbbhárítsák az ügyfelekre különböző számlafenntartási vagy tranzakciós díjak formájában, mint ahogy azt több bank be is jelentett már.

A parlamenti választások rendjéhez tartozó változásokkal kapcsolatban nehezményezte, hogy a FIDESZ nem konzultált sem az MSZP-vel, sem a többi ellenzéki párttal, minek következtében a civil szervezetek, függetlenek, ill. a kisebb pártoknak esélye sem lesz, hogy megjelenjenek a politikai palettán.

Ezután megnevezte az MSZP országgyűlési képviselő jelöltjét, Földesi Zoltánt, aki egyben az MSZP polgármester-jelöltje is Szarvason. Mesterházy Attila személyes jóbarátjának nevezte Földesi Zoltánt, akit politikailag felkészültnek tart, és mindenben támogatni fogja a kampány során. Gyors, intenzív kampányra készülnek, a területi felelősök kijelölése már megtörtént. Búcsúzóul azt üzente a választóknak, hogy gondolják meg, hogy mennyire jó az, ha ilyen mértékű felhatalmazást adnak egy politikai erőnek, mint most, és az őszi választásokon jelezhetnek a rendszernek, hogy porszem csúszott a gépezetbe.

Földesi Zoltán nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy az országos és a megyei MSZP első emberei is itt vannak a bejelentésnél. Végezetül ő is felhívta a választók figyelmét arra, hogy eljött az alkalom, hogy jelezzenek a jelenlegi hatalomnak: aggályos a tevékenységük. 

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Hónap vége = babgulyás

Színesebb lesz a newjság