in

Megújult a Fő téri

foteri100831

foteri100831Ma délelőtt átadásra került a felújított Fő téri Általános Iskola épülete. Az ünnepi eseményt Babák Mihály polgármester nyitotta meg beszédével, amiben örömét fejezte ki, hogy a rengeteg szabály és feltétel mellett sikerült időre befejezni a felújítást, ill. a bővítést. Polgármesterünk folytatást ígért, amiben a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola, a Vásártéri és a Zöldpázsiti Óvoda, a Középiskolai kollégium is megújul, korszerűsödik majd. A fejlesztések célja az, hogy az ide született gyermekek 18 éves korukig itt tanulhassanak, itt juthassanak szakmához.

Az ünnepi alkalomból felszólalók közül Kohut Andrásné főigazgató is ebbe ez iskolába járt, de a kivitelező cég, az Integrál Zrt. elnöke Bődi János tanulmányai és az iskolával kapcsolatos munkái mellett még azzal is kötődik a Fő térihez, hogy mellette is lakik.

Földesi Zoltán ünnepi beszédét meghökkentően kezdte. „Ha az élet megkínál egy citrommal” és itt ahelyett, hogy úgy folytatta volna, hogy „csinálj belőle magyar facsart narancslevet”, azt mondta „vágd ketté, és csinálj belőle limonádét”. Ez a fajta mentalitás jellemezte a képviselő-testületet és a tantestületet is, és ennek köszönhetően most egy teljesen felújított épületben kezdhetik az új tanévet holnap a Fő térisek. Nem megszokott dolog az, folytatta az Oktatási Bizottság elnöke, ami Szarvason az utóbbi időben végbement, hogy több százmilliónyi beruházást adtak át, aminek keretében közoktatási intézmények újultak meg, miközben öldöklő verseny van a forrásokért.

Bődi János a freskó körül történt vis maiorra hivatkozva két ajándékot is átadott az iskolának városnak. A Fő tér és részben az Árpád utca felől díszvilágítás lett a járdába építve, míg a Fő téri homlokzaton egy 16 hangos gongjáték került felszerelésre.

Az ünnepi műsor után a szalag átvágásával hivatalosan is véget ért az iskola felújítása, és az ünneplő tömeg csoportokba szerveződve megtekintette a beruházás eredményét.

Vélemény, hozzászólás?

foci100831

Két pontot hagytunk Kecskeméten

katyu100831

Gerillakertészet a 44-esen