in

Gerillakertészet a 44-esen

katyu100831

katyu100831Mondják azt, hogy a szarvasiaknak nincs humoruk. Ahogy a 44-es évek óta kinéz, azt egyébként sem lehet humor nélkül elviselni, legalábbis ha az ember mellette lakik, vagy közlekedni próbál rajta. Ezt elégelhették meg azok a véresen komoly humorúak, akik ma reggelre néhány sövénycsemetét ültettek a Dózsa Gyögy út – Szabadság utca kereszteződésébe, kifejezve ezzel a közhangulatot 44-es ügyben.

A 44-es burkolatának állapotának megfelelő szinten tartása nem Szarvas Város Önkormányzatának, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (tel.: 06-40/18-88-66) feladata lenne. Ez az állapot május óta változatlan, pontosabban folyamatosan romlik. Ezt csak nagyobb beruházás keretében lehet majd orvosolni, mert valószínűleg az altalaját is cserélni kell, amit valami – pl. törött közművezeték – folyamatosan mos ki az útalap alól. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már jóváhagyta a javítására szóló beruházást, így a soronkívülisége miatt már csak minisztériumi jóváhagyásra vár a pénz folyósítása.

A rossz hír az, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. A Szabadság utca többi része sincs sokkal jobb állapotban. Ha mindenhez minisztériumi hozzájárulás kell, akkor jobban járunk, ha összedobunk pár kocsi betonra meg cementre, lezárjuk a főutcát egy hétvégére, és beöntjük betonnal a lyukakat, ezek helyett a térköves marhaságok helyett. Hozzáteszem, az M0–ás keleti szakaszán ismét felfedezték a betont, és úgy tűnik, beválik.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

foteri100831

Megújult a Fő téri

foteri100901

Örömteli tanévnyitó