in

Örömteli tanévnyitó

foteri100901

foteri100901Megkezdődött a tanév a város általános- és középiskoláiban, amik mától, 2010. szeptember 1-től Vajda Péter nevét vették fel az iskolatípus megjelölése elé. Az uniformizálás áldozatául estek az elnevezések, de végre megjegyezhető és kimondható nevű lett minden tagintézmény.

330 diák, 16 osztályban. Ennyien kezdik a 2010-2011-es tanévet a Fő téri Általános Iskolában, ami a fentiek értelmében már nem Fő téri Általános Iskola, hanem Vajda Péter Általános Iskola. A 330 tanulóból 24 elsős iratkozott az intézménybe. Ők két osztályban fogják magukba szívni a tudományokat.

Polgármesterünk, Babák Mihály, évnyitóra érkezésekor pacsizott régi ismerőseivel, a másodikosokkal, majd miután minden osztály és vendég elfoglalta helyét, kezdetét vette az ünnepélyes évkezdő ünnepség. A diákoknak ez nem szokott annyira nagy ünnep lenni, annál inkább a szülőknek, akiknek két vagy több gyereke között a nyár vége felé egyre gyakrabban kell rendet tenni. Nem így van ez most az exfőtréris diákoknál, akik egy teljesen megújított épületbe térhettek vissza, így nekik illő örülni. Polgármesterünk kis szakmai ártalomtól vezérelve meg is szavaztatta a diákokat, hogy kinek tetszik az új iskola – természetesen mindenkinek, tartózkodás ill. ellenvetés nem volt.

Az ünnepség végén bemutatták azokat a diákokat, akik a szünetben is örebítették iskolájuk hírnevét, ill. a nyolcadikosok színes ceruzákkal ajándékozták meg a legifjabb diákokat.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 27,5 milliónyi önerő mellett pályázaton több mint félmilliárd forintnyi uniós támogatásból újult meg az épület, ahol akadálymentesített környezetben, 21. századi körülmények mellett tanulhatnak ettől kezdve a szarvasi gyerekek. Már csak a létszám növelésére kellene rástartolni a szarvasiaknak.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

katyu100831

Gerillakertészet a 44-esen

sarkanyhajo100901

Ha a Nyerges testvéreknek hosszabb az orruk…