in

Ha a Nyerges testvéreknek hosszabb az orruk…

sarkanyhajo100901

sarkanyhajo100901Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a magyar válogatott tagjai összesen nyolc arany- és négy ezüstéremmel zárták a hétvégi szegedi MKB Sárkányhajó Világbajnokságot, amelyre korábban még nem volt példa. A háromnapos fesztivál hangulata vasárnap hágott a tetőfokára, amikor is a világbajnoki számok mellett megrendezték az 1 millió forintos fődíjért zajló települések közötti versenyt, valamint a média futamot is, amelyen számos híresség tette tiszteletét. A program során szinte csak lélegzetvételnyi szünetek maradtak: a hajódepóban egymást váltották profi és amatőr csapatok, a parton pedig valódi dzsembori alakult ki, ám a futamokra mindenki a profik alaposságával készült fel.

A települések versenyében szarvasi csapat is elindult, amelyet népes szurkolótábor kísért el. A hajóban helyet kapók a tartalékokkal egyetemben bő egy hónapon át gyakoroltak a minél jobb eredmény érdekében. A felkészülés komolyságára vall, hogy a Körös partján pihenők és strandolók szinte minden délután találkozhattak velük a vízen.

A világbajnokság úgynevezett „betétversenyében” a negyedik előfutamba került besorolásra a Szarvas Dragon névre keresztelt együttes tagjai, akik minimális különbséggel, de elsőként haladtak át a célvonalon, megelőzve a Tiszafüredet. Az utolsó elődöntőt a futamgyőzelem mellett, az ellenfelek időeredményeinek ismeretében kezdhették a szarvasiak, de mint utóbb kiderült, ezek nem jelentettek előnyt. Szoros csatában végeztek a Paks mögött, idejük a hetedik helyhez volt elegendő, a fináléba viszont mindössze hat egység jutott. Egy jóindulatú szurkoló meg is jegyezte a parton: ha a vezérevezős Nyerges testvéreknek kicsivel hosszabb az orruk, akkor bizony a szarvasi hajó is ott lehetett volna a legjobbak között. Kárpótlásként viszont maradt a B-döntő, amelyet másodikként zártak, így végül hetedik helyen fejezték be a küzdelmeket, miután a döntőben a Tiszafüred nem állt rajthoz. A települések közötti versenyt Pesterzsébet csapata nyerte a szarvasi selejtezőből döntőbe kerülő bajai Diamant Célvadász-Jégmadár, valamint a Győri EXEK előtt.

{youtube}kGWZPKbF8m0{/youtube}

{youtube}JRUy7wy8P4I{/youtube}

Vélemény, hozzászólás?

foteri100901

Örömteli tanévnyitó

alkotapark100902

A természet ihlette