in

Tóth Zoltán, a független exgárdista

tothzoli100907

Az idei választáson országos szinten a képviselőjelöltek 10%-a független. Szarvason 37 képviselő-jelöltből 5 indul pártoktól függetlenül, ami majd másfélszer magasabb az országos átlagnál. Elég zajos környezetet választott bemutatkozásához Tóth Zoltán, aki úgy döntött, hogy elindul a 2. számú választókörzet képviselőségéért. Tóth Zoltán nem ismeretlen a newjság olvasói előtt, hiszen korábban korábban a Magyar Gárda kapitányaként rendszeresen feltűnt a Jobbik rendezvényeiről szóló híradásainkban. Meglepő, hogy a Jobbik jelöltjével párhuzamosan indul egy körzetben, ami arra enged következtetni, hogy nem hiába kérdezgették Balczó Zoltánt a királyi tévé reggeli műsorában a párt körüli híresztelésekről.

tothzoli100907Tóth Zoltán  a Turul szobor előtt tartott bemutatkozójában elmondta, hogy közel húsz éve dolgozik a kereskedelemben, ami alatt bőven volt alkalma rálátni a körzet, de inkább a város problémáira. A 2. választókerületben él és dolgozik.

Élete legmeghatározóbb élménye volt mikor gárdistává avatták. Gárdistaként először vett részt, akkor még Samu Tamás Gergővel együtt, csicskaszabadítási akcióban. Bajtársaival miniig a legelesettebb, legszerencsétlenebb embereknek segített.

A testületbe kerülve pártpolitikától függetlenül szeretné képviselni a szarvasiakat. Mindent megtenne azért, hogy a fiatalok megtalálják azt az életkörnyezetet, ill. munkafeltételeket, ami ittmaradásra bírná őket. Fontosnak tartja, hogy a felújított iskolákat, óvodákat azok a helyiek és gyermekeik élvezzék, akik munkájukkal és adójukkal hozzájárultak ezek létrejöttéhez. Megvizsgálná, hogy a Hámán Kató utca állapotának romlását, ami jelentős lakossági hozzájárulással épült annak idején, mennyire befolyásolta a Dózsa György úti Óvoda felújításával járó teherforgalom megnövekedése. A Vasút utca felújításához kapcsolódva az ahhoz csatlakozó környékbeli utcák felújítását is a zászlajára tűzte.

A nagy értékű ingatlannal rendelkező, de segélyből élők ellen vagyonosodási vizsgálatokat indíttatnak.

Kereskedőként tudja, hogy milyen problémákat jelentett a multik megjelenése, amire válaszként létrehozták a „Vedd és védd a szarvasit!” című, helyi piacot élénkíteni szándékozó mozgalmukat, aminek a keretében szarvasi termelők, valamint a Szarvason adót fizető, szarvasiakat foglalkoztató kereskedők portékáit promótálnák a nagyáruházakéval szemben.

Megválasztása esetén rendszeres és személyes kapcsolatot építene ki a választóival. Fontosnak tartja, hogy a választó ne csak a kampányban lássa képviselőjét, hanem két kampányidőszak között is. Tóth Zoltán lakossági fórumokkal, tévé és újságok útján is folyamatosan kapcsolatban maradna körzetének lakóival, majd búcsúzóul kérte az olvasókat, hogy szavazatukkal segítsék be a képviselő-testületbe.

A sajtótájékoztató hanganyaga itt meghallgatható:

{mp3}100907tothzoli{/mp3}

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

nora100906

jobbik100907

Radikális változás Szarvason