in

Radikális változás Szarvason

jobbik100907

jobbik100907A Jobbik minden körzetben, ill. mindkét listán tudott jelöltet állítani, kezdte sajtótájékoztatóját Gajdos Attila, a Jobbik polgármester-jelöltje. Büszkén jelentette ki, hogy tavaszi programjuk néhány pontját most valósítja meg a FIDESZ. Ennek a programnak városunkra, az önkormányzati választásokra lebontott része „Szarvas egy virágzó, gyarapodó város Magyarország szívében – generáció, stílus és szemléletváltás” címet viseli. A program megvalósítása esetén Szarvas a földrajzi elhelyezkedését kihasználva a Kárpát-medence szellemi, gazdasági, kereskedelmi, logisztikai és turisztikai középpontja lenne, mondta a Jobbik frontembere. Egy erős, anyagilag és gazdaságilag független, élelmiszerellátás szempontjából önellátó, energetikailag – a megújuló energiákra, elsősorban a geotermikus energiákra alapozva – önrendelkezésre törekvő városról álmodnak, ami klasszikus értelemben véve egy városállam definíciójának felel meg, önálló pénzzel, vagy pénzhelyettesítőkkel.

Szarvas hátrányai között az alacsony foglalkoztatottság mellett a magas munkanélküliséget nevezte meg, a nehéz megközelíthetőséget, a város eladósodottságát. Bár a pénzügyi helyzetünk stabil, ennek ellenére a Jobbik aggasztónak látja, hogy bár a legtöbb önkormányzattal szemben nincs működési hitelünk, viszont a kötvénykibocsátások törlesztése hamarosan jelentősen meg fogja terhelni a város költségvetését. Évi 600 milliós adóbevétel mellett 3-400 milliós törlesztőrészletet, nem lesz könnyű kigazdálkodni úgy, hogy csak az oktatási intézményrendszer fenntartása is évi 200 millióra tehető.

A város sport-, oktatás-, egészség- és oktatáspolitikája – a Jobbik szavaival: jövőpolitikája – abszolút koncepciótlan. A helyi termékek feldolgozására szolgáló ipar fejlesztésében nagy jövőt látnak. A kis- és középvállalkozások erősítésére esküsznek, a nagy állami szövetkezetek államosításából létrejött „latifundiumokat” nem támogatnák.

Jó ötletnek hangzik, hogy felállítanának egy vállalkozói tanácsot, amibe a második világháború előtti időkben is volt, amibe a helyi vállalkozások delegálnának tagot, és ez a tanács segítené az önkormányzati bizottságok, ill. a testület munkáját.

A vágás nélküli hanganyag itt megghallgatható:

{mp3}100907jobbik{/mp3}

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

tothzoli100907

Tóth Zoltán, a független exgárdista

szakmainapok100908

Mi segítünk dönteni!