in

MSZP-s jelzőrakéta Orbán Viktornak

100923mszp

100923mszpTúl vagyunk azon a siralmas, 18,75%-os érdeklődésre számot tartó első fordulón, amit egyedül az országban itt tartottak, és amin Domokos László, jelenlegi ÁSZ elnök pótlásáról kellett volna döntenünk, kezdte sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán. A gyenge részvételt kritikának tudja be korábbi szocialista képviselőnk. Függetlenül attól, hogy egész nap szakadt az eső, szerinte a választók csalódottságukat fejezték ki ezzel mind a képviselő távozását, mind az új kormány első 100 napját illetően.

Molnár Csaba, az utolsó MSZP-s kormány kancellária minisztere Győr-Sopron-Moson megye képviselője. Ott is hasonló problémákkal küzdenek, mint felénk, ott sincs kolbászból a kerítés. Ezt jelen sokok írója is tanúsíthatja, ugyanis arrafelé is előszeretettel javítják az utat sebességkorlátozó táblával, ill. a rokonok elmondása szerint ott sem ismeretlen a mindennapi küzdés, és a munkanélküliség fogalma.

Az exminiszter a fülkeforradalom óta eltelt időt a bosszú időszakának nevezte. A FIDESZ-es gépezet a demokratikus intézmények elfoglalásánál a sírig való hűséget, és nem a hozzáértést tekinti elsődleges szempontnak. Kifogásolta az új ÁSZ elnök kinevezését és utalt a kónyi FIDESZ-es politikusok ügyére is. Felháborítónak nevezte, hogy a Nemzeti Médiahatóság elnökének szakmai előéletének utolsó állomása egy kétes hírű újságnál volt.

Az elmúlt négy hónap alatt szó sincs adócsökkentésről, a devizahitelesek megsegítéséről, az eladósodott önkormányzatok tartozásainak kifizetéséről, a kórházak és az oktatási intézmények helyzetének rendezéséről, és szó sincs a két hét alatt megteremtendő közbiztonságról.

Domokos László távozásával eljött a szarvasiak számára az a lehetőség, hogy egy helyi politikust küldjenek a Parlamentbe Földesi Zoltán személyében, aki már korábban is bizonyított körzetében. Az elmúlt nyolc évben 9 milliárd fejlesztési pénz körzetbe érkezésénél bábáskodott, tette ezt annak ellenére, hogy különböző színű volt az önkormányzat és a kormányzat, azaz ez nem indokolja, azt, hogy az ön-kormányzatoknak egyszínűnek kellene lennie. Orbán Viktor azért szeretné, hogy FIDESZ-es önkormányzatok legyenek, mert a köccsei beszédében vázolt 1000 milliárdos megszorítást a segítségükkel szeretné letolni a választók torkán. Ettől csak a baloldali önkormányzatok tudják megvédeni a helyieket, fejezte be mondandóját Molnár Csaba.

Földesi Zoltán emlékeztetett arra, hogy csak az agráriumban, csak a körzetben 88 milliárd alapú terület alapú támogatás került kifizetésre, plusz egyéb, néhány milliárdra rúgó eszköz és egyéb támogatások támogatások. A megyei csúcsszervek felállításával az megyei agrártámogatások kifizetésére jelenleg fennálló szerve is be kerül a közösbe, ami a támogatások kifizetésének elmaradását jelentheti. Egy mandátum nem fog változtatni a rendszeren, de jelzésértékű lehet, hogy nem kérünk ebből, foglalta össze az MSZP-s jelölt.

Vélemény, hozzászólás?

100923tabor

„KÖLYÖK” Természetismereti tábor az Arborétumban

100923_1_muzeum

„ Jó volt itt lenni, máskor is jövünk!”