Connect with us

Legyen a szerkesztőnk!

Benkások sikeres szereplése a megyei közlekedési versenyen

110223kresz

110223kreszA múlt héten rendezték meg a már hagyományosnak számító Országos Közlekedési Ismeretek Verseny megyei fordulóját.

A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár szervezésében 2011. február 14-én a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola adott otthont a közlekedési ismeretek verseny megyei fordulójának.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Kulturált Közlekedésért Alapítvány az Oktatási Hivatal közreműködésével hirdette meg a 2010/2011. tanévi Országos Közlekedési Ismeretek Versenyt az általános iskolák 4. és 8. évfolyamos, illetve a középiskolák ennek megfelelő évfolyamú tanulói részére.

Elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával versengett egymással 30 békés megyei általános iskola 60 tanulója. A kiírás szerint versenyben a legjobb eredményt elérő 4. és 8. osztályos tanuló képviseli majd megyénket az országos döntőben.

Környékünket egyedül a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános tanulói – Medvegy Ákos 4. A . és Buzás Csobán 8. A. osztályos tanulók – képviselték a megmérettetésen. A versenyzők először egy 21 kérdésből álló elméleti tesztlapot töltöttek ki, majd ezután az iskola tornatermében berendezett kerékpáros akadálypályán kellett bizonyítaniuk ügyességüket. A pálya nehézségéről csak annyit, hogy egyetlen induló sem tudta hibapont nélkül teljesíteni, – elég volt egy apró figyelmetlenség vagy egy akadály kihagyása, máris sikerült 5-10 hibapontot „begyűjteni”.

A kiegyensúlyozott mezőnyből a 4. osztályos indulók közül Medvegy Ákos az összetett 3. helyen végzett, – a 8. osztályosok közül viszont meglepetésre egy szeghalmi leány bizonyult a legügyesebbnek, és ezzel bebizonyította, hogy a KRESZ-tudás terén illetve a gyakorlati közlekedésben a lányok legalább annyira ügyesek, – ha ugyan nem ügyesebbek – mint a fiúk.

A szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola egyébként mind a két korcsoportban elvitte az összetett első helyezéseket, így az ottani tanulók képviselik megyénket az országos döntőben.

A résztvevőknek – és felkészítőjüknek, Podani Mihály szakoktatónak – gratulálunk, hogy méltóképpen képviselték a szarvasi iskolákat, a szarvasi gyerekeket.

Az Országos közlekedési ismeretek verseny országos döntőjét 2011 áprilisában Szeghalmon, a Tildy Zoltán Általános Iskola rendezésében tartják meg.

B. M.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A rovatot támogatja:

Archívum

2011. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect