in

2011. május 01. Anyák napja, Szarvas, Újtemető

110507temeto

110507temetoSzomorúan vettem tudomásul, hogy egy-két hónapja a szarvasi Újtemetőben lezárták a közlekedőutakat nemcsak az autós, hanem a kerékpáros, és gyalogosforgalom elől is.

Sajnos heti rendszerességgel látogatom a temetőt, és számtalanszor előfordult, hogy ismeretlenek jelezték felháborodásukat amiatt, hogy nem lehet a sírokat megközelíteni sem gyalogosan, sem kerékpárt tolva.

Május első vasárnapján, anyák napján délelőtt is tele kosár virággal indultam a temetőbe. A temető előtt rengeteg személyautó parkolt, nagyon sok ember érkezett kerékpárral, és voltak, akik gyalog próbálták megközelíteni szeretteik sírhelyét. Sajnos fényképezőgép nem volt nálam, de szívesen megörökítettem volna azt a pillanatot, amikor egy idős házaspár megtapasztalva az útlezárást, úgy középtájon, árkon keresztül, egymást húzva verekedte át magát.

Nem tudom, az illetékes, aki meghozta a döntést, hol volt ekkor, ő vajon árokugró, vagy gátugró? Átgondolta-e, hogy az idős emberek, esetleg mozgáskorlátozottak, kerekes székkel, hogyan közelítik meg a sírokat?

Biztosan megvan az oka annak, az útlezárás megtörtént, de számoltak-e a következményekkel?

Köszönettel: Bencsik Antalné

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110506eon

Családi foci Vincze Ottóval

110508bszta

Csillapodóban a kedélyek Szentandráson