in

Élménymaraton

110807kenu

211 induló 64 hajóban nevezett és indult el a 2011-es Kenumaratonon. Még soha ennyien nem vágtak neki a több, mint 16 kilométeres távnak. Az útvonal egyszerű. Kajakteleptől fel a szivornyáig, majd hajócipelés után az Hármas-Körösön le a Duzzasztóig, ahol egy újabb cipekedés vár a résztvevőkre. Innen már sima a víz a kiindulási pontig, ami egyben a cél is. A leghamarabb, 1 óra 57 perc 23 másodperc alatt, a Profi 4 kategóriában egy békéscsabai-gyulai négyes, Juhász Andrea, Polgár Ferenc, Koppányi László, Locskai Mihály, ért a célba. A leggyorsabb szarvasi egység a “Családi 4” kategóriában a Bobvos Márk, Kondacs Dávid, Kondacs Attila, Kondacs Mihály legénységgel induló hajó volt.

110807kenuA versenyzés egy dolog, de a két zsilipelés élmény. Nézni. A hajókat több száz métert kell cipelni. Már aki cipeli, mert itt fontos szerepet játszik a találékonyság. Mivel külső segítséget nem szabad igénybe venni, mindenki úgy próbálja megoldani a gátra fel, gátról le feladatot, ahogy tudja. A legegyszerűbb az, mikor az evezősük kézben viszik a hajót. A legmezeibb, mikor egyszerűen csak elengedik a gát tetején a kenut, és pici fékezéssel leszánkáztatják a gátról. Igen, de oda fel is kell cipelni! Na, itt jön az innovatív magyar elme, ami kisüti, hogy kereket kell szerelni a hajóra. Így, amikor partot érnek csónakosaink, kicibálják azt a vízből, megfordítják és futva távoznak vele hegyen-völgyön át. Nagyon sok percet meg lehet takarítani vele. Magyarázat ide, magyarázat oda, a képek mindent elmondanak.

Ne felejtsük el hozzátenni, hogy az egész hadművelet szigorúan a város két, az ország legjobb állását elnyert élményellenőrének, Tóth Erikának és Kerekes Áronnak a felügyelete mellett zajlott, és szerencsére Deniszt sem taposta agyon egy cipekedő sem.

Vélemény, hozzászólás?

110807szor

Szőrösen vagy szőr nélkül?

110808par

Pár(t)atlan