in

Emlékhelyhez méltón

120602pmh

A csütörtök reggeli rendkívüli testületi ülésen megvitatták és döntöttek a Jobbik területfoglalási igényéről, amit a június 3-ára kértek a Történelmi Magyarország közepére. Mivel a rendkívüli ülésről nem volt élő közvetítés, erről, és több más csütörtöki döntésről, sajtótájékoztató keretében tájékoztatta Babák Mihály a szarvasiakat.

120602pmh

Ahogy az már a Facebookon körbejárt, a Testület nem engedélyezte a területfoglalást, amit polgármesterünk azzal indokolt, hogyezzel követik az elmúlt évek gyakorlatát, miszerint a Képviselő Testület korábban sem járult hozzá ahhoz, hogy az év vége óta nemzeti emlékhely besorolás alá eső területen egésznapos rendezvényt tartsanak. Nem egyedi eset ez, tudtuk meg a sajtótájékoztatón, nem a Jobbik ellen irányul. Két éve a Kárpát-medencei Halászléfőző Versenynek sem adták meg a területfoglalási engedélyt a területre. Eddig a testület egyetlen esetben sem járult hozzá az egésznapos rendezvények megtartásához, mert szeretnék az emlékhely méltóságteljes jellegét megtartani, és tartózkodni attól, hogy vásártérré alakuljon. A város több más helyszínen, talán a Víziszínpad kivételével, díjmentesen bocsátja rendezvények céljára a közterületeit. Ezek közül a Kacsató környéke a legalkalmasabb az ilyen összetett, egésznapos rendezvényekre.

A legutóbbi hírek szerint a Jobbik rendezvénye – a megemlékezést kivéve, amit a trianoni országközépnél tartanak, – a Kacsatónál lesz megtartva.

Vélemény, hozzászólás?

120601mszp

Előz az MSZP?

120601soma

Mindenki azt akarja