in

Emlékezett a Jobbik

120604-jobbik

120604-jobbikEgésznapos rendezvénnyel kívánt emlékezni a Jobbik szarvasi alapszervezete a trianoni békediktátum évfordulóján. Az eredetileg az országközéphez tervezett összetartás – egy rövid program kivételével – végül a Kacsató mellett került lebonyolításra. A délelőtt kezdődött rendezvény során csikósbemutatóval, énekes verses műsorokkal, és beszélgetős programokkal várták az érdeklődőket.

A Magyarország közepénél tartott rövid megemlékezés a Himnusszal kezdődött és a Székely Himnusszal fejeződött be. A Himnusz után Reményik Sándor: Nem nyugszunk bele című versét hallgathatták meg azok, akik vették a fáradságot, és átsétáltak a nemzeti emlékhelyhez, majd dr. Popély Gyula, a Károlyi Gáspár Református Egyetem tanára emlékezett egy remek előadással a magyarok gyásznapjára és annak következményeire. Őt Balázsi László, unitárius püspök áldása követte.

A program ezután kerekasztal beszélgetésekkel, ill. ahogy azt a város nagyobb részén hallani lehetett, éjszakába nyúló koncertekkel folytatódott.

Vélemény, hozzászólás?

120603foci

Csak a játék döntött

120604teszedd

Inkább ne dobd el!