in

Inkább ne dobd el!

120604teszedd

120604teszedd300-nál is többen regisztráltak, és Simon Ágnes környezetvédelmi ügyintéző elégedetten nyugtázta, hogy el is jöttek az idei TeSzedd! szarvasi köztisztasági akciójára. A 2012-es hulladékgyűjtési program keretében megtisztultak a Szentandrás és a Gyomaendrőd felé tartó kerékpárútjaink, az Erzsébet-liget és a sportpálya környezete, alsóbb rendű külterületi közútjaink és belterületi utcáink. A munkát önkéntesek, többnyire iskolások, vajdások, gyakorlósok, szlovákosok és SZIE-sek végezték, de civilek szervezetten is jöttek, mint pl. Szarvas Város Barátainak Köre és a Mozgáskorlátozattak Szarvasi Egyesülete. Kesztyűt ragadtak a Békés Megyei Kormányhivatal és a Körös-menti Szociális Centrum munkatársai is.

A gyülekező a Fő téren volt, ahol mindenki megkapta felszerelését, hogy aztán az eligazítás után ki mivel, de többnyire kerékpárral eljussanak a tett helyszínére.

Azzal, hogy az akcióban résztvevő fiatalok ezután biztosan nem dobják el az éppen kezükben képződött hulladékot, fontos nevelő szerepe is van az akciónak. Az idősebb korosztály, akiknek meg egészen biztosan meg sem fordul a fejében ez, pedig egyszerűen társasági eseménynek tekintette a lehetőséget, így a néhány helyszínt tekintve egyébként semmi vidámságra okot nem adó helyszín ellenére vidám hangulatban telt a délelőtt.

Vélemény, hozzászólás?

120604-jobbik

Emlékezett a Jobbik

120605trianon

Összetartozunk