Connect with us

Zöld zóna

SZAMÓCÁ-ZOO

121104szamoca

„Óvónéniiii! Hányat kell még aludni?” – hangzott a kérdés szinte nap mint nap, miután elhatároztuk, hogy az Állatok Világnapján a Szegedi Vadasparkba kirándulunk.

„Szülőket nem visztek kísérőnek? Ugye, nagyon vigyáztok rájuk?” –ezek voltak a szülők részéről a kimondott aggodalmak, s még ki tudja mi minden fogalmazódott meg anyukák, apukák fejében.

121104szamoca

A kirándulás reggelén még a hétalvókat sem kellett noszogatni, ők ébresztették a szülőket: „Nem megyünk még? El ne késsünk!”

A buszon már odafelé is nagy volt a jókedv, talán csak néhány búcsút intő anyuka arcán villant fel némi szorongás.

A Vadasparkba érkezvén a pingvinek társaságában költöttük el a tízórait. Természetesen már a felfedező út legelején ki kellett osztani a térképeket – néhányan valóban jól tájékozódtak rajta. Megkerestük a korábban örökbefogadott szibériai tigriseket, fültanúi lehettünk az oroszlánüvöltésnek, a szurikáták két lábra emelkedett őrködése mosolyt csalt az arcokra. Mulatságosak voltak az aranyarcú gibbonok, az oroszlánmajmok. Találgattuk, hogy a sörényes farkas fél-e jobban, vagy a bácsi, aki a kifutójában a füvet vágta. Megismertük a köpő lámák legendáját, őket ezután csak tisztes távolból nézték a gyerekek. A nyuszi-simogatóban testközeli élményben lehetett része a bátrabb gyerekeknek.

Minden tájékoztató táblát el kellett olvasni, megértették, hogy miért nem lehet felelőtlenül etetni az állatokat, vagy benyúlni a kerítésen. Fegyelmezési probléma nélkül, természetes környezetben, játékosan, könnyedén szereztek élményeket, s ezáltal új ismereteket a gyerekek.

Ezt a programot pályázaton nyert támogatásból és szülői felajánlásával tudtuk megvalósítani. Köszönjük!

Szalbotné Kovács Mária, Tóth Ágnes

SZIE Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsőde

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A rovatot támogatja:

Archívum

2012. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect