in

Mélyenszántó hadművelet

130324foci

130324fociA múlt héten az egész ország labdarúgóit kényszerpihenőre ítélte a márciusi tél. Az idő ezen a hétvégén csak kicsit volt kegyesebb, mint egy hete, de legalább hó nem esett. Hideg volt, bár a rövid szerkóban játékot vezető Barta Tibort elnézve igazolódott, hogy minden relatív.

A sok csapadék megviselte a fű 1-et, ezért az eleve nem jött szóba ezen a hétvégén, amikor Battonya együttesét fogadtuk a ligeti sporttelepen, de a második pálya sem volt játékképes állapotban a spori szerint, így maradt a korábbi salakos, ami a kapuk előtti dagonyától eltekintve teljesen rendben volt.

Srácaink gyorsan dűlőre akarták vinni a mérkőzést. A hetedik percben már két góllal vezettünk. Először, a második percben, Kiszel Zoltán, majd öt percre rá Kristóf Gergő talált a hálóba. Ettől eltekintve viszonylag eseménymentes első félórát tekinthettek meg a szurkolók. A 39. percben Moldván Krisztián lövése pattant meg egy védő hátán, így épp elkerülte a felső sarkot Az első félidőre kétgólos különbséggel mehettek melegedni a csapatok.

A második félidőben változatlan felállással lépett a pályára a Szarvasi FC. A változatlanságot az 55. percben a Kristóf helyére beálló Lós István törte meg, majd három percre rá Kiszel helyére megérkezett Nagy Roland is. Közben azért akadtak helyzetek. Az 56. percben Moldván Krisztián lépett meg egy védővel a sarkában és lőtt kapura a 16-os vonaláról, de a 11-es ponton a szöget záró kapus jól mozdult a labdára. 10 percre rá Klimaj Zoltán két védőtől kísérve egyedül tehette ugyanezt, de ütemet vesztett, kisodródott, és csak kívülről találta el a jobb felső sarkot. A 70. percben Klimaj és Filyó Tamás került lőtávolságba, de a kapus ezt is fogta. Filyó öt perc múlva ismét labdát szerzett. Cánó egyedül várta Filyó labdáját és ezúttal nem hibázott. 3:0.

Négy perc múlva simán jöhetett volna a negyedik. A vendégek kapusa kifutott mezőnybe, hogy Cánó elől tisztázzon, ami össze is jött, meg nem is. Annyira összejött, mert nem lett gól belőle, de ez nem a kapus érdeme volt. Hatalmas potyát hagytunk ki. A másik oldalon Bogdán Gábornak is akadt dolga. Bogdán a Csabacsűd elleni kiállítását követő egymeccses eltiltását töltő Kiri helyett állt a kapuba és helyettesítette hibátlanul.

Aztán a 38. percben a jobb szélen meginduló Klimaj gurította a hálóba a negyediket és állította be a 4:0-ás végeredményt.

A Szarvasi FC a következő összeállításban lépett pályára: Bogdán Gábor, Furár Róbert, Filyó Tamás, Klimaj Zoltán, Pákozdi Ferenc, László Viktor, Kiszel Zoltán, Kristóf Gergő, Moldván Krisztián, Benczúr Norbert, Murvai Dávid

Cserék: Nagy Roland (58. p., Kiszel helyett), Lós István (55. p., Kristóf h.), Medvegy Ákos (69. p. László Viktor h.), Csellár Sándor, Herkó Ákos, Bogdán Péter

Edző: Rétes Pál, technikai v.: Rohony Gábor, gyúró: Pribelszki Pál

Rétes Pál: — A nehéz talajú pályán igazán szép játék nem alakulhatott ki. A gyorsan szerzett góljaink után talán túlságosan is megnyugodott a csapat, ennek ellenére sikerült számos további helyzetet kialakítanunk.

A megyei I. osztály 18. fordulója után a Szarvasi FC azonos pontszámmal (45), de eggyel kevesebb győzelemmel (14) a második helyen áll a Méhkeréki SE mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Pályázati hirdetmény 4 db megüresedő szociális bérlakás bérbevételére és cseréjére

Szarvas Város Óvodái beiratkozási rendje