in

Nagycsoportosok kirándulása a nemzeti ünnep alkalmából

130326csovi

130326csoviMárcius 13-án a csabacsűdi Hársliget Óvoda nagycsoportosai, – Folytán dédnagymama által horgolt kokárdákat viselve -, néhány szülő kíséretével buszra szálltak és kirándulást tettek  Szeghalom városába.

Az ötlet az egyik csoportba járó kislány apukájától, Szenczi Jánostól származott. Az ő ismeretsége által bejuthattunk a szeghalmi tűzoltóságra is, ahol a dolgozók nagy szeretettel fogadtak minket. Megmutatták a laktanyát, azt a helyiséget ahova a riasztások befutnak, a gyerekek legnagyobb örömére a tűzoltóautókat is megnézhettük. Az egyik tűzoltó megengedte, hogy a sisakját felpróbálhassák a bátor önkéntesek, és egy szimulált riasztást is bemutattak nekünk. A sok-sok élmény és látnivaló után még azt is megengedték, hogy ott a laktanyájukban megebédeljünk.

Miután jól laktunk és az élményeket is elraktároztuk, útra keltünk és elsétáltunk megnézni a helyi múzeumban Túri János kiállítását. A gyerekek megismerkedhettek mindenféle katonai öltözékkel, fegyverzettel és egyéb tárgy fogalmával, használatával.

Láthattunk német, amerikai, szovjet katonai öltözékeket, rádiókat. A magyar katonai egyenruhák mellett rendőr – és tűzoltóruhákat, eszközöket is láthattunk. A kiállításon rangjelzéseket, régi alakulatok zászlóit, katonai egységek, zászlóaljak jelzéseit, jelvényeit is megnézhettük. A múzeum udvarán nagyon régi kézzel működtetett tűzoltó járműveket és egy cséplőgépet is láthattunk. Ez a kiállítás élmény gazdag gyakorlati megtapasztaláson alapuló ismeretekhez juttatta a gyermekeket, melyek által a nemzeti ünnep tartalmi jelentését életkori sajátosságaiknak megfelelő szinten jobban megértették.

A múzeum megtekintése után egy közeli játszótéren játszottak a gyerekek.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szeghalmi tűzoltóknak, akik nagy szeretettel fogadtak, Túri Jánosnak, aki a múzeumban a gyűjteményét bemutatta nekünk, és nem utolsó sorban Szenczi Jánosnak, aki a kirándulást megszervezte számunkra.

A csabacsűdi Hársliget Óvoda nagycsoportosai

Vélemény, hozzászólás?

130326hapkido

Védd magad!

130327plasto

Súlykontroll Béres Alexandrával