in ,

Kellemes májusi hangulatban

130502majalis

Bár hajnali ötkor, mikor minden épeszű kakas még mélyen aludt, a zenés ébresztőt szolgáltató zenészek, a Szarvasi Hagyományőrző Fúvószenekar szolgálatba osztott tagjai felkeltek, egyáltalán nem lehettek biztosak abban, hogy az ünnepet megússzák zuhé nélkül. A teraszon esőcseppek, az égen felhők sorakoztak. Ennek ellenére a Lengyel palota előtt csak összejött egy teherautó-platónyi zenész, hogy tervszerű támadást indítsanak a még alvó város ellen. Az idén a Malom utca lakóit érte az a szerencse, hogy legkorábban, hat óra körül zeneszóra ébredhettek. Évről-évre hosszú lista van azokról a házakról, ahová hívják őket, így az idén is csak dél körül végeztek.

Ha nem is hajnali hatkor, de a délelőtt folyamán az Erzsébet ligetben is beindult az ünnepi rendezvénysorozat. A pályán a már szokásosnak nevezhető, színes és hangos tuningmajális eseményei egész nap kitartottak. A fesztiválsátor környékén a pártok és a civil szervezetek mellett tengernyi árus kínálta portékáját, de eleinte nem úgy nézett ki, hogy számukra is ünnep lesz ez a nap, ugyanis eleinte úgy nézett ki, hogy sokan a házimunka ünnepét töltik otthon locsolással, kertészkedéssel, de ebéd után már ki lehetett akasztani a megtelt táblát a köröndre, ahol a fesztiválsátor uralta a terepet.

Csorvás Város Fúvós Zenekara és Majorette csoportjai melegítették be a színpad deszkáit, hogy a Tessedik Táncegyüttesnek és a Sköcöknek már csak azzal kelljen törődni, hogy a közönséget maximálisan kiszolgálják. A délután folyamán felléptek még a szarvasi táncegyüttesek is.

A vidámságfelelős ezúttal Maksa Zooltán volt politikamentes humorával. Nem csak ő tartózkodott a politikától, hanem két országgyűlési képviselőnk, Dankó Béla és Babák Mihály polgármester sem akarta kampánycélokra felhasználni az alkalmat, csak rövid köszöntőkben üdvözölték az ünneplőket.

Zárásként fellépett Vastag Csaba, akit a tinik sikoltozva fogadtak. Az, hogy nem folyt vér a koncertje alatt, az az énekes énekes praktikus szúnyoghajtó gyakorlatainak volt köszönhető, aki maga is elkapott néhányat. Úgy nézett ki, hogy gyérítés tekintetében ő végezte a leghatékonyabb munkát. Míg máskor egy nap után már érezhető javulás állt be kellemetlen szomszédaink számában, az előző esti szúnyogriasztás a vérszívókból most emberevő fenevadakat varázsolt. Szerencsére ez nem zavarta a Vastag testvérek rajongótáborát, nem csak a sátor, de még a környék is sűrűn megtelt hallgatókkal.

Vélemény, hozzászólás?

130501tuning

Tuningoltak a ligetben

130502petyko

Eggyel kevesebb bársonyszék