in ,

Átadták a városközpont rehabilitációjának legkisebb elemét

A Bíróság épületének átadója
A Bíróság épületének átadója

Péntek délben átadták a városközpont megújításának legkisebb elemét, a Bíróság felújított épületét. A 110 éves épület elkészülte óta nem esett át ilyen mértékű ráncfelvarráson. Ez néhol meg is lepte az építőket, mint például a Deák utcai homlokzaton, ahol erősen mállt, porladt a vakolat. Ez némi többletmunkát igényelt, de nem fogott ki a kivitelezőkön, mondta Endrényi Imre, az Endrényi és Társa Kft. ügyvezetője. Szerinte a tervezője, Wágner Gyula büszke lenne arra, ahogy most kinéz az épület.

Polgármesterünk, Babák Mihály, ismertette a városközpont rehabilitációjának főbb számait, amiből talán a legfontosabb, hogy a 928 milliós összköltségből 80% az európai uniós támogatás. A felújítás módosított határideje június 30-a lett, mert a tél megviccelte az építőket, ezért nem tudtak elkészülni vele április 30-ra.

Az eseményre eljött dr. Baur Péter, a Gyulai Törvényszék elnöke, valamint részt vett az átadón dr. Gyalogné Dr. Varga Éva a Szarvasi Járási Bíróság elnökasszonya is. Mindketten örömüket fejezték ki, hogy ennek az összefogásnak a keretében ilyen szépen megújult a Bíróság épülete.

A szépülésnek azonban még nincs vége. Hamarosan az utca is meg fog újulni faltól falig, egészen a Szabadság utcáig.

Vélemény, hozzászólás?

Jadviga párnája

Bankások kísérleteznek

Csodák palotája a Benkában