Connect with us

Békésszentandrás

Szentandrási beteg kislánynak gyűjtöttek a szarvasiak

Facebookosok segítsége
Facebookosok segítsége

Másodszor is akcióba lendült a Szarvasi Fórum nevű facebook-os civil csoportosulás. Mint megírtuk, nemrég a Tessedik-szobor környékének rendbehozatalára jöttek össze, szombaton pedig egy beteg kislány javára hirdettek gyűjtést.

Tóth Zoltán, az akció szervezője már jóval a meghirdetett időpont (délután három óra) előtt helyet foglalt a Tessedik-szobor tövében. Hozott zsákot a műanyag kupakoknak és cipős dobozt a forintoknak. Abban bízott, hogy a facebook-on közzétett felhívásának lesz foganatja és sokan eljönnek majd, hogy legalább néhány száz forinttal, vagy pénzre váltható üdítős kupakokkal segítsék a 14 éves békésszentandrási beteg kislány, Prónai Vivien gyógyulását.

Természetesen Vivien szülei is eljöttek, hogy személyesen mondjanak köszönetet a segítőknek.

– Kislányomnál idén március 8-án kezdődtek a problémák. Hirtelen ödémás lett az egész teste. Ekkor még nem gondoltuk, hogy mennyire nagy a baj. Kiderült sistémás lupusban szenved, ami a veséjét támadta meg. Ez egy gyógyíthatatlan autoimmun betegség. Négy hónapig voltunk a szegedi gyermekklinikán, az alatt többször is kapott kemoterápiás kezelést. Kihullott a haja és nagyon legyengült – mesélt az átélt nehéz időszakról Vivien édesanyja, Piroska.

A kislány most már otthon van, igaz, szinte állandóan a szobájában tartózkodik, napfényre a gyógyszerek miatt nem mehet. Édesanyja otthon ápolja, s egy speciális étrend szerint főz neki. Vivien ugyanis csak fehérjeszegény ételeket fogyaszthat. A speciális lisztek, tészták megvásárlása azonban nagyon sokba kerül, ezért is kért a család segítséget.

– Több alapítványt is megkerestünk már, de sajnos nem kaptunk támogatást. A békésszentandrási önkormányzat sokat segít nekünk azzal, hogy a polgármesteri hivatal gépjárművével szállítanak bennünket minden héten a szegedi klinikára, a vizsgálatokra. A lányom ugyanis az autoimmun betegség miatt nem szállítható más betegekkel együtt (betegszállító autóval). Sajnos élete végéig gyógyszert kell szednie és speciális étrenden kell élnie – mondta az édesanya.

Közben segíteni szándékozók is érkeztek, köztük Búzás család is.

– Nekünk öt gyermeket adott az Isten, ezért talán még jobban átérezzük azoknak a gondját, fájdalmát, akiknek beteg a gyermekük – mondta Búzásné Szilvia, miközben átadta a műanyag kupakokkal megpakolt zsákokat.

Tóth Zoltán, az akció szervezője nem volt maradéktalanul elégedett, mivel jóval több emberre számított. Igaz, a Szarvasi Fórum facebook oldalán még sokan ígérték, hogy gyűjtik a kupakokat. Aki segíteni szeretne, az a kupakokat leadhatja a Gála turkálóban is. A kislány édesanyjával a facebook-on léphetnek kapcsolatba (Zsótér Piroska néven találják meg).

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect