in ,

Mélygarázs a város szívében

Csaló-köz ma

Hodálik Pál alpolgármester legutóbbi városrehabbal kapcsolatos sajtótájékoztatóján kitért a Csallóköz sok vitát és indulatot kiváltó -nem újkeletű- témájára. A városvezetés nem mondott le arról a tervéről, hogy a Csaló-közben mélygarázst építsenek, a csaló-közi kereskedők és szolgáltatók meg valószínűleg arról nem, hogy továbbra is ott működjenek. A hivatal tervei szerint mélygarázs lenne a helyén, a felette levő területet pedig visszacsatolják a fürdőhöz, ezzel lehetőséget adva arra, hogy fejlesszék azt, pl. külső medencéket építsenek. Korábban a volt kazánházon bukott meg az ötlet, aminek a gazdája magas árat kért érte, de akkoriban cincogott a forint a város kasszájában.

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, meg kell vásárolni az ingatlanokat, vagy ki kell sajátítani azokat. A városvezetés reméli, hogy lesz olyan kiegészítő területfejlesztési operatív program, ami lehetőséget ad majd az ilyen pótlólagos fejlesztésekre. Egyébként is van olyan kormányzati szándék, hogy Brüsszelben kilincseljenek azért, hogy 2014-től legyenek kiegészítő városközpont-rehabos pályázatok.

Nekem tetszik az ötlet, hogy reggelente az uszodába egy mélygarázsból menjek fel, de a Kossuth utca kávézóinak, kereskedőinek a forgalmát figyelembe véve -anélkül, hogy turkálnánk a zsebükben- optimistának tűnik a terv.

Egyébként kellene egy felüljáró is. Valahová.

Vélemény, hozzászólás?

Fordított nap a Kardoskúti Fehértónál

Fontos a rezsicsökkentés