in ,

Fél évszázad a kertekben

Szűcs Elekné és Mótyán Tibor

Eljöttek a környék kertbarátai is a békésszentandrási Kertbarát Kör jubileumi rendezvényére. Ahogy azt Szűcs Elekné beszédében elárulta, szerették volna ezt a jeles alkalmat ünnepélyesebbé tenni, ezért nagyszabású vacsorával készültek a Körös Művelődési Ház nagytermében. Az udvaron már messziről érezni lehetett a birka illatát. Ott öt bográcsban főtt a vacsora.

Hévízi Róbert még hosszú, tevékeny évtizedeket kívánt a csoportnak, akik mint mondta, minden önkormányzati rendezvény aktív résztvevői, mindig lehet rájuk számítani. Ötven éve még csak azért jöttek össze, hogy a kertben felmerűlő problémáikat beszéljék meg, az idén pedig már egy nagyon színvonalas kiállítást rendeztek.

Hívásukra eljöttek a gyomaendrődi, a kondorosi és a szarvasi kertbarátok is. Utóbbiakat Mótyán Tibor, a Tessedik Sámuel Kertbarát Kör elnöke, képviselte, aki egy emléklapot adott át az 50 éves évforduló alkalmából. Mótyán Tibort elkísérte Demeter Péter falugazdász, aki szilvapálinkát hozott hangulat fokozásához. Amellett, hogy ő a szarvasi kertbarátok tagja, Demeter Péter félig-meddig hazai pályán mozgott, hiszen Békésszentandráson ő a falugazda.

Köszöntötte még a megjelenteket Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere, ill. Dankó Béla országgyűlési képviselő is, aki fontosnak tartja, hogy a fiatalok megszeressék a kertet, hogy minél többen termeljék meg maguknak az egészséges élelmiszert, ami egyben a pénztárcájukat is kíméli.

A beszédek után megérkezett az est főszereplője, a birkapörkölt, ami a kint terjengő illatok szerint hibátlan lehetett.

Vélemény, hozzászólás?

Illegális sírkőlerakat a szarvasi temetőben

„Gyíkok” a Vajdában ☺