in , ,

Újabb 125 gazda vehette át oklevelét

A SZIE Tessedik Campusának OKJ-s tanfolyamai egyre sikeresebbek. 125 végzős –aranykalászos gazda, mezőgazdasági technikus, mezőgazdasági gépkezelő– kapta meg oklevelét kedden az Árpád szálló dísztermében. Az idén ez már a második ilyen láétszámú turnus, ami elhagyja a képzési központot, de ahogy azt Rácz Istvánné elmondta, nincs még vége. Még ebben az évben szeretnének elkezdeni egy vontatókezelői, ill. egy zöldkönyves növényvédelmis tanfolyamot is. Könnyebbséget jelent a létszám feltöltéséhez, hogy a támogatott képzést igénybe vehetők számára évente, személyenként 275-ről 570 ezer forintnyi képzési keretösszeg áll rendelkezésre.

A sikeres vizsgát tetteknek Rácz Istvánné és dr. Lakatos Vilmos adta át a képzést igazoló dokumentumokat. A képzéseknek nem csak az a célja, hogy papírt kapjanak a résztvevők, hanem a papírt minél teljesebb tartalommal szeretnék megtölteni a Tessedik Campusban, mondta Rácz Istvánné, hogy minél professzionálisabban gazdálkodhassanak az onnan kikerülők.

A banketten meglepetésként a Suttyomba zenekar egy formációja kíséretében felléptek a Tessedik Táncegyüttes szólistái is.

Vélemény, hozzászólás?

A Vajda kórusa nyitotta a Zenepavilont

Látványos változások a szennyvízkezelő telepen