Connect with us

Szarvas

Szarvas ismét a biciklisek barátjának bizonyult

Hodálik Pál alpolgármester

Immár hatodik alkalommal érdemelte ki Szarvas a „Kerékpárosbarát település” címet. Az elismerést minden év januárjában ítéli oda az arra érdemes önkormányzatoknak és munkahelyeknek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere elmondta: az önkormányzat az elmúlt évek során nagy gondot fordított a kerékpárút-hálózat fejlesztésére. Új bicikliút épült a Szentesre vezető út és az Orosházára vezető út mellett. Gyomaendrőd irányába már egészen a város közigazgatási határáig, a Peresi bekötőútig megépült a 2 méter széles bicikliút.

Békés megyében Szarvason van a leghosszabb, csaknem 23 kilométernyi kerékpárút. Az elmúlt évek során nem csak a város szerepelt jól ebben a nemes versengésben, hanem a munkáltatók is. Többek között a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt., a Szarvasi Szakorvosi Szolgáltató Kft. és a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. is elnyerte a „Kerékpárosbarát munkahely” címet.

A mi megyénkben van a leghosszabb önkormányzati tulajdonban lévő, összefüggő bicikliút, nevezetesen a Körösvölgyi Kerékpárút, amely Békéssszentandrástól egészen Kondoros túlsó határáig tart.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

Határmenti katasztrófahelyzetek kezelését célzó integrált válaszrendszerek kapacitásfejlesztése

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect