in ,

Ica néni túl a 90-en is fiatalos és vidám

Tusjak Györgyné

Születésnapot ünnepeltek pénteken a gimnázium könyvtárában. Tusjak Györgynét köszöntötték, aki 90 esztendővel ezelőtt, 1924. március 14-én látta meg a napvilágot Debrecenben.

A helyszínválasztás nem véletlen, ugyanis Ica néni élete jelentős részét könyvek között töltötte. Huszonhárom esztendőn át (1957-től 1980-ig) a Szarvasi Járási és Városi Könyvtár igazgatója volt.

Az idős hölgy szellemi és fizikai frissességét máig megőrizte. Egyet sajnál csak, hogy kedvenc időtöltésének, a keresztrejtvény-fejtésnek megromlott látása miatt már nem tud hódolni. Így is elfoglalja azonban magát, szeret főzőcskézni és még a hozzávalókért is elsétál a boltba. László fia és menye, Marika minden nap meglátogatja, s három unokája és két dédunokája is gyakran rányitja az ajtót. Élete nagy szomorúsága, hogy másik fiát, Györgyöt egy baleset következtében elvesztette, másfél évtizeddel ezelőtt pedig férje is elhunyt.

Ica nénit családjának tagjai és a város vezetői is köszöntötték. Babák Mihály polgármester virágcsokorral és születésnapi tortával érkezett. Tusjak Mihályné anyakönyvvezető Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét adta át, előtte azonban szép szavakkal ecsetelte Ica néni életútját.

Vélemény, hozzászólás?

CÉGMUSTRA: A Geomark Kft. erőssége az intenzív kultúrák termesztése

Kapusznyíka és dödölle is került a csabacsűdiek asztalára