in ,

Hodálik Pál a városrehabról: látjuk már a fényt az alagút végén

A csütörtöki testületi ülés előtt a képviselők szemügyre vették a városrehab legújabb fejleményeit. Hodálik Pál alpolgármester bemutatta azokat a nyilvánvaló hibákat, amiket jegyzőkönyveztek az április 15-i munkaterület átadása során, és amiket ki fognak javíttatni a kivitelezővel. Ahogy azt másnap, a sajtótájékoztatón el is mondta, felvették a kapcsolatot a szürke térkövek gyártójával, elhívták a Frühwald vezérigazgatóját és műszaki vezetőjét, együtt mintát vettek a hibátlan, a felületi és a szerkezeti hibás térkövekből és elküldték bevizsgálni, valamint választ kerestek arra, hogy a lerakási technológia megsértése vezethetett-e ide. A gyártó már előzetesen minden költséget vállalt a vizsgálattal kapcsolatban. Ezen a héten, még az eredmény megérkezte előtt ismét eljöttek a frühwaldosok, és jegyzőkönyvben elismerték, hogy nem a lerakás hibájából, hanem gyártási hibából kifolyólag származnak a kopások, törések. Vállalták, hogy mind az 1200 négyzetméteren felszedik, elszállítják, ideszállítják és lerakják az újat. Időközben az 1200 négyzetméter 1600-ra nőtt, azaz a Békétől a Kossuthig 4 méteres szélességben jelentkezett a hiba. A gyártó azt is felajánlotta, hogy a felszedett térkövet vásárolja meg a város egy nagyon nyomott áron, amiről még nincs testületi döntés, de ésszerű lenne járdacserékre gondolva élni a lehetőséggel. És még mondja azt valaki, hogy nincs tisztességes üzletpolitikát folytató cég Magyarországon!

Ahogy azt korábban említettük, április 15-én átvették a termál kivitelezőitől a terepet, ettől a dátumtól kezdve 90 napjuk van a térkövezés befejezésére, azaz július 15-ig minden termállal sújtott területen el kell készülni a munkákkal. Szerették volna, ha a az iskolaév végére, a nyári színházi szezon elejére sikerül, de nem lesz kész, mondta Hodálik Pál.

Mindenkinek feltűnhetett, hogy elkezdődött a város díszítése is. Az elmúlt héten sorban feltünedeztek az antik mintázatú vázák a Tessedik Sámuel Múzeum, az Evangélikus Ótemplom, de a Polgármesteri Hivatal előtt. Ha valaki látta a Madárfészket, vidámság töltheti el, ha eszébe jut a filmben felbukkanó étkészlet mintázata, ahol “a fiatal fiúk bakugrást játszanak”. Mindenesetre egy kis lefolyó zölddel fel lehetne öltöztetni a félig meztelen nőalakokat, vagy  angyalféleségeket. Egyébként nem keresik ezeket a vázákat a Vatikánban?

Vélemény, hozzászólás?

Szavalóverseny a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában

József Attiláról – nem középiskolás fokon