in , , , ,

Csodaszarvas: túl az első olvasópróbán a Cervinus Teátrum új musicalje

Dósa Zsuzsa, Varga Viktor és Belinszki Zoltán

Nagy durranással fejeződik be az idei Cervinus Művészeti Fesztivál. Július 11-én veszi kezetét az előadások sorozata, ami kilenc napon át, egyészen 19-ig tart majd. A fesztivál ünnepélyes gálával kezdődik, amiben a szarvasi színház egyik legkelendőbb saját produkcióját, a Szerelmem Sárdy című zenés játékot tekinthetik meg a nézők Derzsi Györggyel. A zárónap este fél kilenckor viszont egy ősbemutatót láthatnak a színházbarátok, amiben Varga Viktor rendező a csodaszarvas legendáját viszi színre musical formájában a Cervinus Teátrum színészeivel, vendég színészeivel, ill. szarvasi színészpalántákkkal. A Belinszki Zoltán – Gulyás Levente alkotópárosnak – pontosabban Varga Viktorral együtt alkotóhármasnak – nem ez az első közös produkciója. Holle anyó című darabjukkal azóta számtalan helyen megfordultak, és a nézők imádják.

Az új produkciónak, a Csodaszarvasnak, tegnap volt a sajtótájékoztatóval egybekötött olvasópróbája. Az elmúlt 2-3 évben Varga Viktor komoly kutatásokat, talán már túl komolyakat is végzett e témájában.

– Ezeket az anyagokat összegyűjtöttem egy szószedet formájában és elküldtem Belinszki Zolinak, hogy ezek azok a témák, amik érdekelnek, írjunk belőle egy darabot – mondta a Csodaszarvas rendezője. – Ez egy másfél éves előmunka volt, amit megint egy féléves-egyéves közbemunka követett. A koncepciót egy kétoldalas szószedet követte, mik azok a témák, amiket szeretnénk érinteni, mik azok a történelmi nemegyetértések amikről szeretnénk szólni, és mi az, amit szeretnénk kritizálni. Ezekből összeállítottunk egy ilyen furcsa táblázatot, amin látszik, hol csúcsosodik ki a darab, majd cseng le és következik a katarzis a végére. Ebben igaza van Zolinak, – utalt vissza a sajtótájékoztatóra, – hogy inkább kérdéseket teszünk fel, mint válaszokat adunk. Több a kérdés a darabon belül, mint a válasz.

A díszelőadás 19-én este fél kilenckor lesz. A tartalom mellé nagyon erős látványelemeket tettek az ezért felelősök. Nem titok, lesz fényfestés a szemközti ciprusokon, amit ráadásul egy fiatal szentandrási származású kreatív művész, ifj. Lóránt Demeter fog vezényelni.

Ízelítőül Belinszki Zoltán-Gulyás Levente  Csodaszarvas musicaljének a szereposztása és stáblistája:

NIMRÓD – Nádházy Péter
ENÉH – Dósa Zsuzsa Domján Edit – díjas
HUNOR – Boronyák Gergely
MAGOR – Polák Ferenc
AJANDUK – Benkő Géza
BESE – Maróti Attila
EMESE – Tatár Bianka
ARA – Bardon Ivett
JÓS – Bencze Lili/Himmer Tünde
JÓSOK KARA: Csasztvan Angyalka, Mester Dóra, Kohuth Petra, Hodálik Hédi

Duna Művészegyüttes táncosai és a Tessedik Táncegyüttes szólótáncosai

További gyerek szereplők : Straszburger Csaba, Vaskor Gergő, Csernus Nándor

Író/dramaturg: Belinszki Zoltán
Zeneszerző: Gulyás LeventeKoreográfia: Juhász Zsolt Harangozó-díjas
Díszlet: Jakub Branicky
Jelmez: Nagy Szilvia
Rendezőasszisztens: Kisné Szeljak Gabriella
Korrepetitor: Iváncsó József
Ügyelő: Hadadiné Faragó Erika
Hangosítás: Csasztvan Béla
Világítás: Gubucz Zoltán
Díszletezés: Salgó Balázs
Rendező: Varga Viktor

Vélemény, hozzászólás?

Az új színpadhoz kiszolgáló épületre is nyertek Szentandráson

Igaz, a vőlegény nem jött el, de a bulit megtartották