in , ,

Igaz, a vőlegény nem jött el, de a bulit megtartották

Igazi gálává vált a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola néptánc tagozatosainak évbúcsúztatót műsora, amit szerdán tartottak a Cervinus Teátrum színháztermében. Az idén új színt, de inkább régi-új színt vitt a műsorba Brachna Irén azzal, hogy Csasztvan Andrást szerződtette a konferanszié szerepére. Jó döntés volt. A CT igazgatója néptáncos múltjából merített szakmai magyarázatokkal kötötte össze a produkciókat. Igen, produkciókat, mert a tíznél is több műsorszámban fellépők, legyenek azok szóló vagy társas táncok, egytől-egyig a kalapjára tűzheti a Chován, amit a nézők is, amikor egy-egy előadás után vastapssal kérték vissza a színpadra a diákokat, vagy esetleg tanárokat. A színvonalat mutatja, hogy Pál István Szalonna és barátai, akik az ország top egy népzenekara közt vannak, sem érzik cikinek, hogy eljöjjenek és egy iskolai gálán kísérjenek.

Kiemelni bárkit is a fellépők közül teljességgel igazságtalan lenne, de most három szempont szerint mégis elkövetjük ezt. Több emberen végzett felmérés alapján a karokon a szőrt Ökrös Dánielnek sikerült egészen pontosan derékszögbe állítania. Dani, aki számtalan versenyen indult és jobbnál jobb minősítésekkel tért haza, és aki a héten OKJ-s szakmásított néptáncos végzettséget szerzett, most szászcsávási táncokkal okozott általános lúdbőrt a teremben. Nagyon jól mutatott a színpadon.

A legszerényebb hozzáállást Boczonádi Zsuzsanna és Szederinda nevű együttese tanúsította, akik egyből egy köszönetnyilvánítással mentek fel a színpadra, mikor hangot adtak abbéli megtiszteltetésüknek, hogy Szalonnának és barátainak a zenéjére énekelhetnek. A végén viszont Pál Istvánék is köszönhették, hogy kísérhették a benkás énekeseket.

A cukisági versenyt, mert mostanában már ilyen is van, a Gál Ferenc Főiskola gyakorlósai nyerték, akik gyermeklakodalmast adtak elő. Gyermeklakodalmast adtak volna elő, ha az eredeti vőlegény nem szenvedett volna nemnősülési lázban, és eljött volna, de a gyakorlós gyerekek ezen egyáltalán nem akadtak fenn, a bulit megtartották nélküle. Bizony, sokan mit nem adnának később egy ilyen lélektani pillanatban érkező lázért.

Vélemény, hozzászólás?

Csodaszarvas: túl az első olvasópróbán a Cervinus Teátrum új musicalje

Medvegy Dalma és Petrás Márta képviselte Szarvast a diák sakkolimpián