in , ,

A kivitelező részéről hétfőn kezdődhet a Vajda költöztetése

Közeledik 11-e, az új Vajda-épület átadásának határideje. A ránézésre is hatalmas munka számokban mégdöbbenetesebb. Az oldalfalburkolatnak 588 négyzetméter volt kiírva, de 600 körül raktak fel. Az aljzatra 2500 négyzetméter padlóburkolatot és 1600 négyzetméter a linóleumot tettek le. A mennyezet kb. 1800-2000 négyzetméter, amihez még az oldalfalak festése jött. 27 darab vécét alakítottak ki, vagy újítottak fel. Hét darab falikutat is beépítettek, hogy a takarítóknak könnyebb legyen vizet vételezni. 270-280 ablak és 200 körüli ajtó került beillesztésre.

Béni Csabával, az Integrál Építő Zrt. építésvezetőjével beszélgettünk a munkák állásáról.

– Tizenegyedikére komplett kész lesz a második szint – mondta Béni Csaba. – Az első emelet is 98-99%-ban meg lesz. Ott még egy-két helyiségbe a linóleumot le kell rakni, mert az anyagokat ezekbe az utolsó termekbe hordtuk be mindenhol a gyorslifttel, és ott ezért nem tudtak padloponozni eddig. Behoztunk 50-55 köbméter sódert. Ki kellett egyenlíteni az aljzatot, mert amikor felbontottuk a régi metlachi burkolatot, ami mindenhol mischungba volt rakva. Az 1-2 centis rétegvastagság helyett olyan 6—7-et kellett kihordani. 2500 négyzetméterrel számolva irdatlan mennyiség jön ki, amit le kellett hordani. A földszint kb. 70-75%-os készültségben lesz hétfőre, de attól a műszaki átadást meg lehet kezdeni.

Inkább a konyhában leszünk kisebb lemaradásban. Az elszívóernyő 11-én jön meg, ill. a három medencés mosogatók, a hétvégén, a tornaterem öltözőinél pótlólagosan megrendelt dolgokat pedig hátulról be tudjuk fejezni – mondta az Integrál Építő Zrt. építésvezetője.

A képek 2014. augusztus 6-án készültek.

Vélemény, hozzászólás?

Dombvári Bence vilgbajnoki ezüstérmes 500-on

Kőlevest is főztek a sport-és vitaminnapon