in , ,

A légyölő galóca a kedvenc gombamodellje

Baloghné Homonnai Mária

A Körösvölgyi Látogatóközpont októberi kiállításának a témája a gombák világa. A falakon olyan, sokszor csak mesekönyvekből ismert gombák fotói, mint a légyölő galóca, ami a fotókat elnézve a természet egyik talán legszebb alkotása.

– Baloghné Homonnai Mária amatőr természetfotós természetszeretettől vezérelve járja a vidéket és gyönyörű fotókat készít – mondta Gergely Attiláné Mariann, a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa. – A nemzeti park lehetőséget biztosít neki a bemutatkozásra, és helyet adott neki, hogy megmutathassa legjobban sikerült munkáit. A kiállítás október 31-ig tekinthető meg a Körösvölgyi Látogatóközpontban.

– Harminc éve születésnapomra kaptam egy gépet, akkor kezdtem fotózni – árulta el Baloghné Homonnai Mária, akit sokan ismerhetünk a Lux alatti újságos üzletből, de kevesen sejthetik róla, hogy szenvedélyes fotós. – Ahogy jött a digitális korszak, beruháztunk egy Konicára, és akkor kezdtem jobban ráállni a fotózásra, mert lehetett gyakorolni. Attól kezdve látszik a fejlődésem, rájöttem dolgokra. Fotózni sohasem tanultam, nem vagyok fotós, amatőr szinten kattingatok és vagy sikerül, vagy nem – mondja szerényen.

Ottjártunkkor a vásártéri ovisok nézegették a képeket, majd mentek tovább az állatparkba, de érkezett egy kisebb csoport a Hortobágyról is.

Vélemény, hozzászólás?

STG: két komolyabb erő feszül egymásnak 12-én

Kis esti kultúrprogram: ne hagyja ki a Lehár ősbemutatóját!