in , ,

Egy, csak egy legény…

Pontosabban egy osztály. A pénteki nagy esőzés nem kedvezett a szorgos hangyák napjának, amely ebből kifolyólag mindössze egyetlen napra, október 18-ra redukálódott. Az előre bejelentkezett 14 osztályból mindössze egy vállalta a „küldetést” és indult neki a kerékpártúrával egybekötött akciónak.

– Úgy gondoltuk, hogy a reggeli időjárástól tesszük függővé, menjünk-e vagy maradjunk – osztja meg velünk Furárné Bazsali Zsuzsanna pedagógus. Amikor felébredtünk azt láttuk, hogy a napocska kisütött és minden gyermek biciklivel és gumicsizmában érkezett, ezért úgy éreztünk, a kérdés eldőlt.

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola 3. c osztálya rövid uzsonnaszünetet követően nekilátott a rőzsegyűjtésnek és a meglehetősen sáros talajjal mit sem törődve lelkesen halmozták egymásra az elszáradt gallyakat.

A szorgos hangyák napját néhány éve indította útjára az Arborétum. Elsődleges célja volt az intézményekkel történő szorosabb együttműködés, amelyből kifolyólag a gyerekek egyre inkább magukénak érzik a Pepikertet. Ezen túl minden alkalommal civilek és családok is részt vesznek a programon, amelynek jutalma ezúttal a Varázstanya ingyenes megtekintése volt.

– Az arborétumnak már nincs kapacitása gépi munkákat kiegészítő kézi munkára – ismerte el Somlyai Márta. Éppen ezért rendkívül hálásak vagyunk a segítségért. Mi több, boldogsággal tölt el, amikor látjuk, hogy a gyerekek jól érzik magukat – tette hozzá az intézmény munkatársa.

Az évente kétszer meghirdetett alkalmon túl a gólyatáborok lakói is rendszeresen hozzájárulnak az környezet megszépítéséhez. Nagy előrelépést jelent továbbá a nemrégiben bevezetett középiskolai önkéntes munka, amelynek keretében ugyancsak gyakran történik rőzsegyűjtés vagy gereblyézés.

Aki ezúttal kimaradt, úgy tűnik, mégsem marad le. Az arborétum várhatóan még idén újabb időpontot tűz ki, hogy a „szorgos hangyák” újra belevethessék magukat a kétkezi munkálatokba.

Vélemény, hozzászólás?

Darabokban az ótemplomi orgona

Ezüst könnyek Durda László kollégáért