Connect with us

Szarvas

Csak a szépre koncentrált

Török Péter

A Katolikus Kör idei előadássorozatának első alkalmán Török Péter Prima Primissima és Ybl-díjas tájépítész, címzetes egyetemi docens volt Seidl Ambrus plébános vendége szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében.

– Amikor a Katolikus Kör idei évadjának a fő gondolatát megalkottam, akkor az elég logikusra sikerült, mert a fej után közvetlenül következik a kéz – mondta Seidl Ambrus az évad témaválasztásáról. Ebbe a sorozatba nagyon jól illeszkedett Török Péter előadása aminek a vezérfonala a “Kéznyomok a tájban” volt.

Az építész kifejezetten a szépre koncentrált előadása során. Ebben az őskori ember barlangokban hagyott tenyérlenyomataitól a reneszánsz és a függőkerteken át a modern tájépítészeti bravúrokig vezette végig az ember alkotó szándékú hatását a környezetére.

Szívesen mesélt egyetemi évei alatt szerzett római és vatikáni tapasztalatairól, amikhez kanyarodott vissza időről időre. Ezek mellett nagy hatással volt rá Novák István, Szarvas korábbi főépítésze, akivel szoros munkakapcsolatot és barátságot ápolt annak haláláig.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect