in ,

Ég az első gyertya Csabacsűdön is

Advent első vasárnapján a csabacsűdi templom megtelt ovisokkal, diákokkal és szülőkkel, hogy együtt töltsék a várakozás idejét. Elsőként Gombár Jánosné, a Csabacsűdiek Baráti Köre nevében köszöntötte a jelenlevőket, majd Aranyosi Ervin Advent – első gyertya című versét mondta el:

Advent első vasárnapján
felgyullad egy gyertya fénye.
Melegítse át szívedet,
legyen fénylő eredménye.

Kezdődik a csodavárás,
ahogy egykor Jézust várták:
szeretettel, bizalommal,
a tűz lángját körül állták.

A megváltó tiszta fényt hoz,
szeretetet, ami éltet.
Felemel a puszta földről,
Isten fiává fogad téged.

Szeretettel tárd ki lelked,
öleld át a nagyvilágot,
kívánd azt, hogy minden ember
itt a Földön, legyen áldott!

A vers után Molnár József polgármester és Láng Pál evangélikus lelkész is az oltár elé állt, hogy adventi gondolatait megossza a közönséggel.

Seidl Ambrus, a szarvas Szent Klára római katolikus templom plébánosa elhozta az alkalomra a templom fecskekórusát, akiket Paraszt Attiláné látott el instrukciókkal.

– Az adventi időszak a várakozásról szól – mondta Seidl Ambrus. – A várakozásról, az ószövetségi nép várakozását, a Boldogságos Szűz várakozását és a mi várakozásunkat foglalja össze. A gyermekek a karácsonyt várják – itt egy karácsonyváró kisgyermek jelezte egyetértését – az ajándékot, a fenyőfát a finom ételeket, és szeretnék ha nem 24 órából állna egy nap, hanem csak 23-ból, vagy ha alkudni lehetne akár hússzal is megelégednének, csak minél hamarabb elérjen a karácsony.

A csabacsűdi Hársliget óvoda kicsinyei rövid műsorral kedveskedtek a sorokban helyet foglaló falubelieknek, szüleiknek, nagyszüleiknek. A műsor után a Polgármesteri Hivatalhoz vonult a tömeg, hogy az ott elhelyezett koszorún az óvoda nevelőinek éneke mellett meggyújtsák az első gyertyát.

Vélemény, hozzászólás?

Az interkatív múzemtól a Parkerdőig – lezárult egy határon átnyúló program

Adni jó – több száz ajándékkal készül a baráti kör a jótékonysági vásárra