in ,

Ismét Szarvasra érkezik a betlehemi láng

Lázár Zsolt és Babák Mihály

Plusz nyolc fok. Hónak nyoma sincs. Úgy látszik, el kell felejteni a lappföldi jellegű, és hozzá kell szoknunk a mediterrán jellemzőket viselő karácsonyokhoz. Nem azért, mert nem esik jól a tíz fok és a napsütés, de így, a szentestéhez közeledve inkább a fehéret kívánná a szemünk.

Hóban nem lesz részünk holnap sem, amikor a betlehemi láng Szarvasra érkezik. Az időjósok vasárnapra is a maihoz hasonló időt ígérnek. A szeretet és béke lángja holnap, 21-én 16 órakor érkezik a Szent Klára római katolikus templom elé, ahonnan a negyedik gyertyáról mindenki otthonába viheti azt.

Advent harmadik hétvégéjén Benkő Géza, a Cervinus Teátrum színésze, Lázár Zsolt evangélikus esperes és a Luther’s Roses kórus várta a szarvasiakat a katolikus templom előtt felállított jászolnál.

– Ádvent időszaka a várakozásé. De nem mi várakozunk, hanem az Isten az aki vár ránk. Várja, hogy elfogadjuk csodálatos erejét, csodálatos szeretetét, amit nekünk készített – mondta Lázár Zsolt, majd Babák Mihály polgármester segítségével meggyújtotta a harmadik gyertyát.

Vélemény, hozzászólás?

Várhatóan az ideihez hasonló létszámmal folytatódhat a közmunka

Szolgálunk és védünk!