Connect with us

Turizmus

A nyugalom szigeteként gondolnak a turisták Szarvasra és térségére

Évről évre növekszik a visszatérő vendégek száma az ország egyik legszebb vízparti régiójában, Szarvason és környékén – többek között ezzel az eredménnyel zárta a régió turizmusának élénkítéséért dolgozó Körös-menti Turisztikai Egyesület a Dél-Alföldi Operatív Programban (DAOP) megvalósított projektjét.

A Körös-menti TDM hosszú távú marketing-stratégiát készített és valósított meg. Ennek egyik legjelentősebb eredménye, hogy az átlagos tartózkodási idő és a visszatérő vendégek aránya is jelentősen emelkedett Szarvason és környékén. 2014-ben már minden ötödik Szarvasra érkező turista visszatérő vendég volt a városban. A turisták harmada pedig tavaly ismerősei pozitív beszámolói és élményei alapján választotta Szarvast és térségét úti célként.

A turisztikai szervezet számos beruházást is megvalósított: 2013-ban összesen hat faházat valamint elektromos városnéző kisbuszt sikerült beszerezniük. Emellett Szarvas több pontján kerékpárkölcsönző állomásokat alakítottak ki, a túrázni érkezők tájékozódását pedig infóponttal, kültéri QR táblákkal, kerékpárútvonalakat és gyalogtúra útvonalakat jelző térképekkel és óriástáblákkal segítették.

A Körös-menti TDM a régió kulturális és természeti örökségének bemutatását megcélozva számos szakkiállításon vett részt – köztük a hazai idegenforgalmi ágazat legnagyobb expóján, a budapesti Utazás 2014 kiállításon. Kiemelt szerepet kaptak a régió népszerűsítésében a TDM reklámanyagai és kiadványai is. Az egyesület ajándéktárgyak gyártását is elindította, amelyhez számos helyi vállalkozó szellemű lakost, vállalkozót kértek fel.

Szarvas – számos világvároshoz csatlakozva – megjelent a Pocket Guide okostelefon-alkalmazásban is. Ennek köszönhetően a látogatókat ma már mobilos “idegenvezető” kalauzolja végig a város nevezetességei között. A turisztikai egyesület az elmúlt év végén „imidzsfilmben” mutatta be a Körös-menti régió nevezetességeit és kikapcsolódási lehetőségeit.

Az eddigi eredmények megerősítették a Körös-menti Turisztikai Egyesületet abban, hogy a megkezdett stratégiát folytatva tovább növelhető Szarvas és környéke népszerűsége. Mindez nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a turizmus még több embernek biztosíthasson megélhetést a Körösök szívében.

Fotó: Baksi

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect