Connect with us

Politika

Földesi: M44 – Hinni akarok

Földesi Zoltán

Az országos bel-és külpolitikai, valamint a helyi önkormányzati kérdések is mérlegre kerültek az MSZP helyi szervezetének legutóbbi sajtótájékoztatóján. Földesi Zoltán elsőként szólt Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök közeljövőben tervezett magyarországi látogatásáról. Az előbbi „dorgálni” jön, az utóbbi egyetlen, EU-s szövetségét látja a kettős játékot űző kormányban.

– Olyan értelemben igaza van Orbán Viktornak, hogy felkerültünk a térképre – helyeselt Földesi Zoltán. Én nem ilyen áron szerettem volna felkerülni – tette hozzá.

A belpolitikai ügyekre kiérve elmondta, folytatódik a népnevelés, vagyis újabb sarcokat vet ki a kormány. Ennek legékesebb példái az útdíj és a vasárnapi zárva tartás, amellyel a hiányzó forrásokhoz szeretne hozzájutni.

Rámutatott arra az igazságtalanságra is, mely szerint korábban az üzemanyag árának emelkedésével lineárisan nőtt a hozzá köthető termékek ára, fordítva azonban nem tapasztalt hasonló tendenciát. Éppen ezért a Fidesz után ezúttal az MSZP lesz a rezsicsökkentés kezdeményezője.

– A szocialisták egy törvényjavaslattal állnak elő február 16-án. Ez arról szól, hogy az olaj-és gázszármazékok árából fakadóan minimum 20%-kal csökkentsék minden ehhez köthető termék árát, 10 %-kal pedig az áram árát is mérsékeljék. Az ún. „világító pénz” kezdeményezésünkkel szeretnénk elérni, hogy az így megtakarított összeg ne a vállalkozók vagy kormány közeli cégek zsebét gazdagítsa, hanem visszavándoroljon a lakossághoz – nyomatékosította.

Ígérte, a belpolitikai eseményekre reagálva hamarosan újabb éhségmenetekkel készülnek, júniusban pedig egy nemzetközi baloldali kongresszus keretében egyeztetnek a jövő feladatairól és célkitűzéseiről.

A legutóbbi testületi ülésről szólva kiemelte, az első körben jóváhagyott költségvetés mindent kihoz abból a maroknyi pénzből, ami állam és saját források jóvoltából rendelkezésre áll. Aláhúzta, az elkövetkező ciklusban nem lesznek szabad kapacitások, vagyis az önkormányzatnak mérlegelni kell, hogy fejlesztésre vagy szociális ellátásra fordítja-e meglévő bevételeit.

– Márciustól a szociális törvény változása kapcsán az állam kivonul a szociális ellátásból, és ennek a terhe az önkormányzatok nyakába fog zúdulni. Szarvas ezzel el fog bírni, de 3200 önkormányzatból 2900 kidugja a fehér zászlót – vetítette előre.

A párt helyi vezetője zárásként jövőbeli reményét fejezte ki arra nézve, hogy a sok ígéret után végre 2020-ra valóban elkészül az M44-es. Ahogy fogalmazott, ez lenne a térség egyetlen kitörési esélye, amely munkahelyet és fejlesztéseket hozhat. Egyben végre beköszönhet az a kor is, amikor megszabadul a város 1700 kamion és 1200 gépjármű naponta visszatérő dübörgésétől.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

M44: Semmi sem veszélyezteti a január 31-i befejezést

Dosszié

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Fotó: Králikné Molnár Anna Fotó: Králikné Molnár Anna

Ha szerényen is, de megemlékeztek a győzelem napjáról

Szarvas ma

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

M44: Épül a Tisza-híd, a 44-es főúton útfelújítások kezdődnek

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect