in , , ,

A dzsungel könyve táncban a Cervinus Teátrumban

Január 28-án egy, 29-én két előadással ismét műsorra tűzték a Cervinus Teátrumban „A dzsungel könyve” című táncjátékot Eva Reinthaller csodálatos koreográfiájával és rendezésében, a gyermekbérlet keretében.

29.-én délután 14 órakor teltházas pótszékekkel feltöltött nézőtér fogadta a kisiskolás gyermekeket és nevelőiket, akik izgatottan várták az előadás kezdetét. A gyermekek már a lámpák leoltásakor ovációban törtek ki. A kismajmok tánca alatt pedig folyamatos tapssal „segítették” a táncosokat. Ez a hangulat a darab végéig kitartott. Jó volt látni a gyermekeket, akik végig érdeklődéssel nézték a produkciót, nevettek, tapsoltak, drukkoltak. Jó leírni, nagyszerű közönség volt. A táncosok pedig, bár délelőtt is játszottak mindent beleadtak, hogy elkápráztassák nézőiket. Ami sikerült is. Minden táncos mozgása, kézjátéka, egyedi volt.

Rudyard Kipling története ismert, Maugli szüleit megöli Shir Khan, a tigris. A csecsemő Mauglit Bagira, a párduc megtalálja és elviszi a farkasokhoz, akik befogadják és sajátjukként nevelik. Shir Khan azonban magáénak követeli az ember-gyermeket.

2012-ben mutatták be először a táncjátékot a Vízi Színház színpadán, majd a következő évben is láthatta a közönség. A kis Maugli szerepét Oláh Márkó táncolta, aki kicsit megnőtt és felnőtt, de ez nem volt zavaró, most is játékosan formálta meg szerepét, tökéletesen, talán kicsit komolyabban. A felnőtt Mauglit Magyari László alakította a tőle megszokott precizitással. Bagira, a párduc szerepét új táncos, Horváth Dániel, a Cervinus Teátrum Tánckarának tagja táncolta – nagyon meggyőzően. Shir Khant, a tigrist ifj. Csasztvan András nagyon jó alakítással, méltóságteljesen formálta meg. Balut, a bölcs, de játékos medvét Hankó Tamás táncolta szenzációsan. Káá, a kígyó finom alakját Demeter Vivien varázsolta a színpadra – légiesen, mégis a földön. A Farkas, Gorda Csenge, a Farkas anya, Litauszki Enikő szintén új táncosokként kerültek be a produkcióba. Mindketten nagyon jól hozták karakterüket. A Lány szerepében, – aki miatt Maugli visszatér az emberek közé Kinyik Flóra, – a másik légies táncos táncolta. A táncjáték érdekessége, hogy Rubold Ödön hangja néha szóban is mesélte a történetet.

Kis farkasok: Zajac Ágnes, Monostori Panna, Zsibrita-Fecske Fruzsina és Zsibrita-Fecske Fanni.

Kismajmok: Zajac Ágnes, Monostori Panna, Krusnyar Zsuzsanna, Bagócsi Jázmin, Zsibrita-Fecske Fruzsina és Zsibrita-Fecske Fanni.

Kis elefánt: Zsibrita-Fecske Fruzsina.

Elefántok: Gorda Csenge, Lajtos Krisztina, Kinyik Flóra, Fazekas Döníz, Megyeri Mária.

Majomkirály: Magyari László

Nagy majmok: Gyulai Fanni, Kovács Zsanett, Pillár Bianka, Fazekas Döníz, Megyeri Mária, Lajtos Krisztina, Gömöri Anikó.

Keselyűk: Gyulai Fanni, Kovács Zsanett, Pillár Bianka, Fazekas Döníz, Megyeri Mária

A díszlettervező Martini Yvett, a koreográfus asszisztense Kovács Kriszta volt.

Aki látni akarja a táncjátékot, 2015. február 11.-én 10 órától még egyszer műsorra tűzi a Cervinus Teátrum. Bár remélem még lesz folytatása a darabnak valahol egy másik városban is. Megérdemelné az előadás, mert magával ragadó.

A fotókat Hegedűs Éva készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Meghívó, élő szóban

Újraéledhet a szőnyegszövés Szentandráson