in ,

Meghívó, élő szóban

Hodálik Pál

Mint arról korábban már többször hírt adtunk, Szarvas város önkormányzata alakuló ülésén megváltoztatta szervezeti és működési szabályzatát. Ezzel együtt több, ún. stratégiai munkacsoport létrehozásáról döntött. Ezek egyike a gazdaságfejlesztési, vállalkozási stratégiai munkacsoport, amelynek vezetésével Hodálik Pál alpolgármestert bízták meg.

A január 29-i sajtótájékoztató keretében a munkacsoport vezetője a közelgő, első ülésre nyújtott át szóbeli meghívót, amely február 5-én, 16.30-kor veszi kezdetét.

– Két hete kaptuk meg a Békés megyei Közgyűlés elnökétől azt a levelet, amelyben tájékoztat bennünket, hogy hamarosan elfogadásra kerül a Területi Operatív Program. Ez érinti a járást és közvetlen Szarvas városát is. A programban azonban vannak még olyan elemek, amelyek pontosításra szorulnak, vagy átdolgozásra várnak – magyarázta a kezdeményezés okát.

Hozzátette, a rendszeres egyeztetést az is indokolja, hogy a 2014-20-as időszakban – kormányzati döntés alapján – az önkormányzat kötelező feladatai között szerepel a gazdaságfejlesztés és a vállalkozásélénkítés. A megbeszélés legfontosabb céljai az elkövetkező pályázati időszak lehetőségeinek megvizsgálása és a vállalkozásokkal történő szorosabb kapcsolattartás.

A témák között helyet kap a Szarvasi Ipari Park fejlesztése, esetlegesen újabb Inkubátorház létrehozása, újabb csarnokok létesítése, a”helyi termék” piac kialakítása, fejlesztése, a vállalkozói igények felmérése, egyéb gazdasági kapcsolatok az önkormányzat és a vállalkozások között. Mindemellett a megbeszélésen személyes konzultációra is lehetőség nyílik.

A munkacsoport minden további kezdeményezést szívesen fogad, vagyis a témakörök igény szerint bővíthetők. A rendezvénynek február 5-án a Polgármesteri Hivatal földszinti nagy tanácskozó terem ad helyet, ahová minden helyi gazdaság iránt érdeklődőt szeretettel várnak.

Vélemény, hozzászólás?

Még lehet pályázni a Városi Könyvtár felhívására

A dzsungel könyve táncban a Cervinus Teátrumban