in , ,

Sikeres évet zártak a szarvasi kajakosok

A Magyar Kajak-kenu Szövetség részéről Schmidt Gábor főtitkár, Csabai Edvin 17-szeres maraton világbajnok szakmai igazgató, valamint Kálmán Tibor elnökségi tag is tiszteletét tette a Szarvasi Kajak-kenu Klub hagyományos évzáró és esztendőindító összejövetelén, amelyet pénteken este tartottak a Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. Rákóczy úti ebédlőjében.

A település vezetői mellett, további vendégek, támogatók és szülők hallgatták, amint Dobruczky Zsolt klubelnök beszámolt a 2014-ben elvégzett munkáról, eredményeiről, illetve ismertette az egyesület sportágon belül elfoglalt helyzetét.

– Sikeres évet tudhatunk magunk mögött, céljainkat megvalósítottuk, eredményesség tekintetében sem maradtunk el a korábbi időszakhoz, hiszen a szövetségi ranglistát a 19. helyen zártuk. Nevelő egyesületként főként az alsóbb korosztályokban vagyunk sikeresek, bár válogatott sportolóink révén a nemzetközi színtéren sem vallottunk szégyent – hangsúlyozta a klub első embere, aki a gazdálkodásról is szót ejtett.

Megtudhattunk, hogy szövetségi támogatással komoly infrastrukturális beruházást valósítottak meg 2014-ben. Az elnyert 15 millió forintos pályázatból szinte teljesen megújult a Vízitelepen található szociális épület, a Sport21 támogatásából pedig két Nelo típusú versenyhajót is beszereztek, ami mindenben megfelel a modernkori kihívásoknak. A honi szövetségen túl a helyi önkormányzat a legfőbb támogatója a klubnak, de komoly segítséget jelentenek a működésben a támogatók, valamint a szülők, akik áldozatvállalása nélkül aligha juthatnának el tucatnál több versenyre a fiatalok. A szakmai munka két csoportban folyik, Bátor György és Nyerges Attila azonban immár segítségre is támaszkodhat, mivel Molnárné Krajcsovicz Magdolna és Rohony Balázs év közben sikeres segédedzői vizsgát tett. Dobruczky Zsolt külön kiemelte Kuli István és Bogár Gábor legnagyobb nemzetközi sikereit, azonban nem feledkezett meg a saját nevelésű Dombvári Bencéről, illetve Homonnai Lucáról sem, akik immár más egyesületeknek gyűjtik hangyaszorgalommal a pontokat.

A folytatásban Bátor György és Nyerges Attila edzők tartottak filmes összeállítással színesített tájékoztatót versenyzőik tavalyi szerepléséről, azt követően pedig a vendégek jutottak szóhoz.

Schmidt Gábor főtitkár például nem üres kézzel jött: bejelentette, hogy a szövetség pályázati keretéből a klub idén 10 millió forintot „szakíthat ki” a két darab kajaktároló felújítására, fejlesztésére. A város vezetése nevében Hodálik Pál alpolgármester gratulált az eredményekhez, legvégül pedig a 2014-es nanjingi ifjúsági olimpián ezüstérmet nyerő Homonnai Luca tartott élménybeszámolót a kínai emlékekből.

Az összejövetel hivatalos része az edzők és a legeredményesebb kajakosok megjutalmazásával zárult.

Vélemény, hozzászólás?

Együtt a vállalkozókkal, együtt Szarvasért

Gyakorlós versmondó sikerek Szegeden