in ,

Egy lépés az egészségesebb életért

100 év 100%-on! – ezt ígéri a Szarvasi Életmód Egyesület, vagy legalábbis azt mindenképp, hogy egy lépéssel közelebb kerülhetünk a többség által utópisztikusnak hitt célhoz. A civil szervezet március 7-én, 10 és 17 óra között már harmadik alkalommal vállalkozik rá, hogy szakértő előadók és gyakorlati tanácsadók segítségével megismertesse az érdeklődőkkel az egészségesebb élet receptjét.

– Tudjuk, hogy min kellene változtatnunk, azzal is tisztában vagyunk, hol keressük az információt, mégis mindig valami más kerül előtérbe – vallja az általános helyzetképről Nyemcsokné Skorka Márta, az egyesület elnöke. Hajlamosak vagyunk halogatni a dolgokat – ez alól én sem vagyok kivétel – éppen ezért kell egyszer s mindenkorra elszánni magunkat, és megtenni az első lépést.

Az idei program két előadó, prof. Horváth István és Szendi Gábor pszichológus köré épül. Az előbbi az agyvérzés és a szívinfarktus megelőzésének eszközeiről, valamint találmányáról, az érszűkület elleni vakcináról tájékoztatja a hallgatóságot, az utóbbi a paleolit táplálkozás alapjaiba és gyakorlati alkalmazásába vezeti be a közönséget.

Az elmélet mellett különböző jótékony hatású, újszerű mozgásformák is szerepet kapnak az egész napos programon. Ilyen az arcfitnesz, amely lassítja a bőrmegereszkedés folyamatát, a spontán és mesterségesen generált nevetésre épülő hahota jóga vagy a hatha jóga, amely a testgyakorlatokat és a meditációt ötvözi.

Az egyesület a test, szellem és a lélek hármas egységében hisz, így ez utóbbiba is betekintést enged. Az emeleti részen a lélekgyógyászat, a grafológia, az asztrológia, a tenyérelemzés, a yumeiho masszázs, a csontkovácsolás, a rezgésterápia és Bach-virágterápia részleteiről lehet tájékozódni, ugyancsak elismert szakemberek közreműködésével. Aki pedig pusztán általános egészségi állapotára kíváncsi, vérnyomásmérésen, cukorszint mérésen és koleszterinszint mérésen vehet részt.

– Az egészséghez vezető út legfontosabb alappillére, hogy minél több módszert ismerjünk meg, és megpróbáljunk azok szerint élni. Tisztában vagyok vele, hogy az út nagyon rögös, de én vallom, hogy százhúsz évre vagyunk predesztinálva, vagyis a 100 év 100%-on nem is olyan dogmatikus. Mindenkinek megvan az esélye, ha egy kicsit odafigyel saját magára.

A szervezők szeretnék elérni, hogy minél többen induljanak el a helyes irányba, így a mozgástréningek idén először ingyenesen látogathatók. Aki pedig az előadásokra szeretne jegyet váltani, előzetesen megteheti a Zöld Oroszlán Bioboltban (1000 Ft – szerk.) vagy a helyszínen, a Cervinus Teátrumban.

Vélemény, hozzászólás?

Gyakorlósok a Samsungnál

Szarvasiak a XVII. Homoródmenti Népdalvetélkedőn, Szentegyházán