in , ,

Egy hétvégére a röplabda Mekkájává változott Szarvas

Stílszerűen a Petőfi utcai sportcsarnok volt a fő helyszíne a Szarvasi Röplabda Egyesület éves nagy megmérettetésének, a Tavaszi kupának, ami mára nemzetközi versennyé nőtte ki magát.

Már 20 éve rendezik meg minden évben ezt a tornát a röpi helyi szerelmesei. Még egyesületté alakulásuk előtt szervezték meg az első ilyen amatőr bajnokságukat, amibe NBII-nél alacsonyabb osztályokból nevezhetnek a sport szerelmesei, mondta Zsapka János, az egyesület elnöke. Népszerűsége töretlen, ahogy azt a résztvevők száma is jelzi. Az egyesület vezetője szomorú büszkeséggel, vagy büszke szomorúsággal mondta, hogy az idén a 27 nevező csapattal 230 röplabdás érkezett. Ez sajnos azt jelentette, hogy a férfiak beáldozták azt az álmukat, hogy induljanak. Nekik az idén a szervezés és a lebonyolítás gyönyörei jutottak. Persze, ha nyitva tartották a szemüket, akkor, más is.

Az idén kevésnek bizonyult a Petőfi utcai sportcsarnok, így igénybe kellett venni a főiskola tornatermét is, hogy ne nyúljon éjszakába az elsőségek eldöntése, mint ahogy történt az korábban, amikor egyenesen innen mentek a röpisbálba.

Szarvast két hölgyteam, az országos diákolimpiai döntőbe jutott vajdás, valamint az egyesület nőtagjaiból álló csapat képviselte.

Férfiak: 1. Szeged, 2. Bihor Nagyvárad ifi, 3. Continental Temesvár, 4. Sima ügy Békéscsaba, 5. Gyalogbékák Izsák, 6. Pro Volei Arad, 7. Karcag, 8. Fan Arad, 9. Volpe Veloce Székesfehérvár, 10. Szentes, 11. Sarkad Ady.

Nők: 1. Békéscsabai RSE Kék, 2. Békéscsabai RSE Fehér, 3. Nagyvárad ifi, 4. Békéscsabai RSE Pink, 5. Röpipi Békéscsaba, 6. Szarvas, 7. Perpetum Mobile Békéscsaba, 8. Szőkék Izsák, 9. Köd-Girls Kecsó Kecskemét, 10. BRSE-Kolbászok, 11. K.E.N.V.Á.G. Szeged, 12. Telekgerendás, 13. Vajda Szarvas, 14. Hand United Arad, 15. Pro Volei Arad ifi.

Vélemény, hozzászólás?

Balczó Balázs: Mindenkinek személyesen szeretném megköszönni

Szennyvízről, pályázatokról, sátorvásárlásról tárgyaltak Csabacsűdön