in ,

Húsvéti készülődés Szentandráson

Autók, felnőtt és gyerekkerékpárok mutatták szombaton a Körös Művelődési Ház előtt, hogy odabent valami nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény zajlik. A Békésszentandrási Kézműves Egyesület húsvéti játszóházba várta ezen a hétvégén a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket.

– Hét különböző helyen vannak a foglalkozások – mutatta be Szabó Edit a játszóház helyszíneit. – Az elmaradhatatlan tojásfestés, mézeskalács díszítés, ajtódísz készítés mellett különleges technikával lehet festeni a sarokban – mondta a kézműves egyesület elnöke.

A lefóliázott sarokba ezúttal örömmel mentek a gyerekek. A különleges technika jegyében mindent ki lehetett próbálni, így a sarok bevédése nem volt fölösleges elővigyázatosság.

Az kézműves állomásokon kívül kifestő várta még a legkisebbeket, valamint egy totó, amit azok, akik jól válaszolták meg a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó kérdéseket, azok csokitojást vihettek haza.

A Kertbarát Kör, ahogy eddig is minden évben, most is besegített a vendéglátásba. A jóvoltukból olyan finomságok kerültek az asztalra, amik szintén a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódtak.

Vélemény, hozzászólás?

Ötből öt: A művészeti iskola valamennyi indulója dobogón végzett

A szülők és az orvosok nagykorúsításáért harcolnak